Bazıları emekli, 54'ü General rütbesinde TSK mensubu toplam 196 sanık hakkında açılan davanın bugünkü duruşmasında TRT spikerlerinin okuduğu iddianamenin tamamlanması bekleniyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 10'uncu duruşmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan ve ıslak imzalı eylem planı davasından tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu toplam 157 sanık hazır bulundu. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile başka suçtan tutuklu sanıklar Albay Cengiz Köylü ve emekli Albaylar Cemal Temizöz ve Mehmet Fikri Karadağ'ın da aralarında bulunduğu 39 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar ile avukatların kimlik yoklamasının ardından mahkeme başkanı Ömer Diken, iddianame okuma işleminin, dün yarım kalan 877'nci sayfasından itibaren okunmasına devam edilmesini istedi. TRT spikerleri Ömer Ersöz ve Hakan Kıra, dünkü oturumda 155'inci sanığın hukuki değerlendirmesinin yapıldığı bölümden itibaren iddianameyi okumaya başladı. İddianamenin okunmaya başlandığı ilk oturumda iddianameden her gün 125 sayfa okunmasının amaçlandığı belirtilmişti. 968 sayfalı iddianamede geriye 91 sayfa kalması nedeniyle bugünkü duruşmada iddianame okuma işleminin tamamlanması bekleniyor.

CİHAN