Esprili tarzı ve atak kişiliğiyle Kuşadası"nın renkli ve sevilen simalarından avukat, Kıbrıs gazisi emekli kıdemli binbaşı, kendi deyimiyle “keçi çobanı” Bayram Küçük, CHP Aydın Milletvekilli aday adaylığını partisinin Kuşadası ilçe lokalinde açıkladı. Şiirli, şarkılı, fıkralı, klarnetli, tırpanlı, hatta bir bölümü Arapça adaylık açıklaması renkli görüntülere sahne oldu. Son yerel seçimlerde Kuşadası bağımsız belediye başkan adayı olan Bayram Küçük, Aydın ve Kuşadası için projelerini de sıraladı.
Parti lokalindeki adaylık açıklamasına CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Fazlılar, Bayram Küçük"ün eşi Nevin Küçük ve hem gelini hem de ortağı Avukat Şebnem Kandemir Küçük"ün yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Adaylık açıklamasına Nazım Hikmet"in "Salkım Söğüt" şiirini okuyarak başlayan Bayram Küçük, daha sonra kendini tanıttı. Küçükken keçi çobanlığı yaptığını, Kıbrıs gazisi ve emekli kıdemli binbaşı olduğunu belirten Küçük, Ankara Hukuk Fakültesi"ni bitirerek avukat olduğunu ve Kuşadası"nda uzun yıllardır serbest avukatlık yaptığını söyledi. İyi derece İngilizce ve Arapça bilen Bayram Küçük, orta derece Almanca ve Yunanca bildiğini vurgulayarak, Aydın ve Kuşadası için projelerini de açıkladı.
Eline aldığı tırpan ve sapını kendi yaptığı çapa ile çiftçinin sorunlarına yönelik önemli açıklamalar yapan Bayram Küçük, küçüklüğünde keçi çobanı olduğunu bir kez daha vurgulayarak, kendisinin de tarımla uğraştığını söyledi.
Daha sonra yanında getirdiği klarnetçinin nağmeleri eşliğinde “Maya Dağdan Kalkan Kazlar” türküsünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Bayram Küçük, konuşmasının devamında; Aydın"ın turizmde hak ettiği yerde bulunmadığını, çarşı esnafının siftahsız kepenk kapattığını belirterek, “Turistlerin çarşıya inmesi için gerekeni yapacağız. Başta Kuşadası ve Didim olmak üzere tüm Aydın"ı turizmde üst noktalara taşıyacağız” dedi.
Adaylık açıklamasında 5 yıl ders gördüğünü ve çok iyi derece Arapça bildiğini anlatan Avukat Bayram Küçük, konuşmasına bir süre Arapça devam etti. “Ulu Önder Atatürk"ün belirttiği gibi köylüyü milletin efendisi yapacağız” diyen Bayram Küçük, adaylık açıklamasının sonunda başına geçirdiği kasketi, elindeki tırpan ve çapasıyla gazetecilere poz verdi.