CHP Aydın Parti teşkilatı Cumhuriyet Balosu'nda bir araya geldi.
Akarsu Tesislerinde düzenlenen baloya Milletvekili Fatih Atay, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe ve belde başkanlarıyla ve çok sayıda partili katıldı.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuşmasında parti örgütlerinin referandumda göstermiş oldukları başarıdan dolayı Türkiye'de ses getirdiklerini, aynı başarıyı genel seçimlerde göstereceklerine yürekten inandığını söyledi.
Çerçioğlu, ''Referandumda gösterdiğiniz başarı nedeniyle hepinizi kutluyorum. Ancak önümüzde genel seçimler var. Seçimlerde referandumda gösterdiğiniz başarının iki katını istiyorum. Bunu milletvekilliğinizi yapmış bir Belediye Başkanı olarak değil, Türk kadını olarak, Türk annesi olarak bu başarıyı istiyorum'' dedi.
Kurtuluş savaşında kadının erkekle birlikte cephede mücadele verdiğini anlatan Çerçioğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 87.yılını kutladı.
CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur da, Türkiye'de öncelikli sorunun işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk olduğunu AK Parti'nin gündeminde ise bunların bulunmadığını dile getirdi.
Aytur, ''Bugün ülkemizin birinci önceliği, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel nitelikleri, laik, demokratik cumhuriyetin temel nitelikleri olmuştur. İşte CHP'lilere düşen birinci görev, mahkeme kararıyla kesinleşmiş cumhuriyetin niteliklerinden uzaklaştırmak isteyen zihniyeti iktidardan uzaklaştırmak olmalıdır'' diye konuştu.
Türkiye'nin geleceğinin dünden çok daha karanlık ve çok daha kötü olduğunu savunan Aytur, ''CHP'liler cumhuriyet için dünden çok daha fazla gayret göstermeli, CHP'yi iktidara getirmelidir'' dedi.
Türkiye'de cami sayısının, okul sayısından fazla olduğunu kaydeden Atay, CHP iktidarında iki yıl içerisinde öğrenci yurtları yaparak, üniversite öğrencilerinin ücretsiz kalmalarını sağlayacaklarını öne sürdü.
Konuşmaların ardından 10. Yıl Marşı ile Aşık Mahsuni Şerif tarafından Mustafa Kemal Atatürk için yazılmış 'Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm Nerdesin Dost' türküsünü, Milletvekili Atay, İl Başkanı Tunç Aytur, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri birlikte söyledi.
Etkinlik 10. Yıl Marşı ile son buldu.

CHP'NİN CUMHURİYET BALOSUNDAN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!