Dernek Başkanı Bahtiyar Özdemir, Aydın’da yaşayan 65 bin Balkan göçmeninin bir araya getirmek amacıyla kurdukları dernekle, balkanların gelenek ve göreneklerini Aydınlılara tanıtmak, düzenleyecekleri festivaller ve organizasyonlarla Aydın’ın da balkan ülkelerinde tanınmasına katkı sağlayacaklarını söyledi. 
Özdemir dernekle ilgili bütün kuruluş işlemlerinin tamamlandığını ve üye kaydetmeye başladıklarını anlattığı konuşmasında, “Aydın il merkezinde tespit ettiğimiz 20 bin balkan göçmeni var. Öncelikli hedefimiz onlara ulaşmak. Daha sonra ilçelerdeki çalışmalarımıza başlayacağız. Her aileden en az bir üye hedefliyoruz. Bu sayının binlere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Aydın’da yaşayan ve hala akrabaları Balkanlarda kalanlarla iletişim başta olmak üzere değişik sorunları çözmeyi ilk planda tutuyoruz. Kültürümüzü, müziğimizi gerekli şekilde bilimsel olarak tanıtmak istiyoruz. Aydın’daki diğer sivil toplum örgütleri ve derneklerle işbirliği içine girerek, üyelerimizin, valiliğimizin, belediyelerimizin ve medyanın vereceği desteklerle, sosyal ve kültür açılarından bir bütün halinde Aydın’ı elbirliği ile tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

04.20110602115720.jpgResmi olarak açılan Aydın Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Cuma günü saat 18.00’de ESKO Çarşısında dernek binasını da faaliyete geçirecek. Özdemir dernek yönetim kurulunun da bulunan isimleri de şu şekilde sıraladı: Hakan Sarıbaş, Zehra Çeliker, Serpil Aygüneş, Fikret Sak, Rasim Akan, Osman Karapo.