Numune Vakfıkebir Fırınında üretilen dev balina ekmeğinin günde sadece 200 kilo üretilerek satıldığı ve patent alınacağı öğrenildi.
Şeker, kolesterol, kalp, damar hastalıklarına iyi geldiği, gelişim çağındaki çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalı olduğu öne sürülen Balina Ekmeği üreten fırıncı ustası Soner Cürezade, banla ekmeğini patent alabilmek için destek beklediğini ifade etti. Curezade, 10 yıldır çalıştığı bu işyerinde işyeri sahiplerinden büyük destek gördüğünü belirterek “Meslek hayatıma 1983 yılında Tonya"da başladım. 10 yıldır Nazilli"de oturmaktayım. İmal ettiğimiz ekmeğin ismi "Balina tam buğday ekmeği". Dayanma süresi olarak da açıkta 20 gün, dipfrizde 2 yıl garanti veriyoruz. Ekmeğin yapımına ilk olarak 3 kilo ile başladım. Şu an 15 ile 40 kilo arasında üretim yapıyorum. Ekmeğin ana maddesi olan unu Samsun Havza"da özel olarak üretiyoruz. Bazen boyumuzu aşan ekmeğimizi keserek kilosunu 2,5 YTL ye satıyorum. Talep oldukça fazla olmasına rağmen günde sadece 200 kg üretebiliyorum” dedi.
Şeker, kolesterol, kalp, damar hastalıkları gelişim çağındaki çocukların ve yaşlıların bu ekmekten mutlaka yemeleri gerektiğini kaydeden Curezade “Ekmeğimizde hiçbir katkı maddesi yoktur ve tamamen doğaldır” dedi.