Deniz bu sezon Didimli balıkçıların yüzünü güldürdü. 1 Eylül"de başlayan 2009 Balık avı sezonun üstünden yaklaşık 1 ay geçerken, Didimli balıkçılar sezonun bol ve bereketli geçmesinden dolayı mutlu.

35 yıldır balıkçılık yapan Didimli balıkçı Ferdan Kaplan, 1 Eylül"de başlayan balık avı sezonunun iyi başladığını belirterek, “Sezonun ilk günlerinde iyi balık vardı şu an da var yine ama gemilerin artmasıyla beraber balık kaçmaya başladı.
Bu sezon balık bereketli geldi. Geçen yılın çok üstünde balık var.1 hafta önceye kadar 50-70 kiloluk Akya balığı yakaladık. Bu yıl Didim"de karagöz, kalamar, uskumru, palamut, sardalya, sarpa, çupra gibi büyük balıklar fazla. Sabah balıktan döndüğümüzde de vatandaşın ilgisi çok” dedi.

Balık fiyatlarını da değerlendiren Kaplan, “Sardalya kilosu 2-2,5 TL, Çupra 12 TL, kalamar 15 TL "den satışa sunuyoruz. Vatandaş da taze deniz balığına ilgi gösteriyor. Şu an için tuttuğumuz balık geçimimizi sağlıyor. Hem kendimiz hem de tayfamızın ekmeğini çıkarıyoruz. Artım sezon bitinceye kadar vatandaşa ucuz taze balık sunmaya çalışacağız. Büyük balıkçı tekneleri de bu amaçla her gün denize açılıyor” diye konuştu.