Yaklaşık 10 gün önce rastgele diyen Didimli balıkçılar denizden umduğun bulamadı. İlçede 25 yıldan bu yana halka balık satan Balıkçı Hüseyin Demirci(53) “Ramazanın bereketi bu yıl balıkçıların yüzünü güldürmedi “dedi.
Demirci son yılların en durgun sezonunu yaşadıklarını kaydederken, “10 gün önce rastgele dedik. Deniz bu sene bereketli değil. aşırı sıcaklar ve denizlerin kirliliği her yıl balıkların azalmasına sebep oluyor. Bu günlerde en fazla çupra, levrek, istavrit, hamsi, durna ve olius türü çeşitlerini satıyoruz” diye konuştu.
Ramazan ayının içinde olmalarına rağmen halkın ekonomik açıdan iyi olmadığı için satış yapamadıklarını ifade eden Demirci, “Hamsi 4YTL, Sardalye 3YTL, Uskumru 7 YTL, kefali ise 5 YTL"de satıyoruz ama buna rağmen halkın alım gücü yok. Son yıllardaki en kötü sezonumuz yaşıyoruz. Ramazanla beraber bir hareketlilik olur diye bekledik ama işlerimiz umduğumuz gibi gitmedi. Buna rağmen önümüzdeki günlerde işlerimizde düzelme olacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.