Aydın Belediyesi tarafından Aydın şehir merkezinde Çarşı İtfaiye Merkezi olarak kullanılan 2 bin metrekarelik alanın Belediye Modern Balık Hali yapılması için başlatılan çalışmalarda mutlu sona ulaşıldı. Projenin ilk adımı olan Modern Balık Hali Proje çalışmalarının tamamlanması ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından itfaiye merkezi olarak kullanılan alanda inşaat çalışmalarına başlandı. İçerisinde 5’i çift katlı 7 restoran, 6 balıkçı dükkanı 3 manav, 1 mandıra ve bir küçük dükkandan oluşacak balık haliyle balıkçıların bir merkezde toplanması hedefleniyor.
1 milyon 250 Bin TL’ye mal olması beklenen proje için ihale çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, balık halinin mimarisinin de ahşap ağırlıklı tarihi bir dokuyu yansıtacağını söyledi. Aydın’a balık satış noktalarının bir yerde toplanıp, halkın gönül rahatlığıyla balık alımlarını yapabileceği bir merkez kazandırmak istediklerini dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Hayata geçirmeyi planladığımız proje sayesinde insan hareketlerini birkaç merkeze dağıtmayı planladık. Şehrimizde vatandaşlarımızın günlük sosyal yaşantılarını sürdürebilecekleri çok az yerler var. Bu projemizle halkın hareket alanını genişleteceğimizi düşünüyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla halk sağlığı için çok önem arz eden gıda güvenliği açısından da balık satış yerleri denetim altına alınabilecek. Vatandaşlarımız hem balığını alıp alışverişini yaparken, hem de gerektiği zaman aynı alan içerisinde yemeğini yiyip vakit geçirebilecek” dedi.
Balık Hali için proje çalışmasının tamamladıklarını dile getiren Başkan Özlem Çerçioğlu, “2 Bin metrekare kulanım alanına sahip olacak Balık Hali içerisinde beşi çift katlı olmak üzere 7 restoran altı adat balıkçı dükkânı, 3 manav, bir mandıra yer alacak. Ayrıca balıkçıların bulunduğu alan halk sağlığı dikkate alınarak hijyen açısından granit seramik olacak. Halde balıkçıların her birinin kendisine ait soğuk hava deposu bulunacak. İnşallah bu projemizi en kısa sürede hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.