Balçık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da Ekonomi Bakanlığı, Tarım ve Gıda Bakanlığı ile Gümrük Bakanlığı yetkilileri ile pamuk ve pamuk üretiminin tartışıldığı toplantıya katıldığını belirtti. 
     Toplantıda tek balya sistemine geçilmesi konusu ve pamuğa verilen prim ile pamuk fiyatlarının konuşulduğunu anlatan Balçık, şöyle devam etti: 
     ''Türkiye, henüz tek balya sistemine geçemeyen dünyadaki 2-3 pamuk üreticisi ülkelerden birisi. Mutlaka tek balya sistemine geçilmesi konusunda görüşlerimizi her üç bakanlığın bürokratlarına da bildirdik. 
     Pamuk üretim alanlarının genişletilmesi ve pamuk ekiminin sürdürebilir olması için pamuk üreticisinin desteklenmesi gerektiğini de bürokratlara ilettik. Fiyatlar böyle giderse üretici pamuk ekiminden kaçar. Pamuk ekiminden vazgeçen üreticiyi döndürmek de zor olur. Bugün pamuk fiyatlarında içler acısı bir durum var. Türk pamuk üreticisi dünyadaki pamuk üreticilerinden yüzde 25 daha ucuza pamuk satıyor.'' 
     Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş da pamuk üretiminin sorunlarının ele alınması için ikinci bir toplantı yapılması gerektiğini söyledi.