Yıllardır Üniversite ve Meslek Yüksek Okulu (MYO)’na yeni bölümlerin açılması için yapılan mücadelenin son dönemlerde hız kazanması Söke’de memnuniyetle karşılanırken, ADÜ’nün Sökeli Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun doğup büyüdüğü kente vefa borcu ödemesi Söke’nin bu konudaki beklentilerini boşa çıkarmıyor.
Söke’de 17 yıl önce eğitime başlayan Söke MYO’na yeni eğitim, öğretim yılında sekiz yeni bölüm açılarak öğrenci sayısının bin 250’ye çıkarılmasının yanı sıra Birincioğlu’nun Söke İşletme Fakültesi için ortaya koyduğu çabalara bir teşekkür’de Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık’tan geldi.
Bu güne kadar Söke’nin üniversiteli öğrenci desteğinden yeterlince yararlanamadığını dikkat çeken Balçık; “Aydın il genelinde en az üniversite öğrencisini barındıran ilçelerin arasında yer almaktayız. Sayın Birincioğlu’nun çabaları ile Söke’de bir öğrenci potansiyelinde artış başladı. Önümüzdeki yıllarda gerek MYO bünyesinde açılacak olan yeni bölümler gerekse İşletme Fakültesi ile ilçemize daha çok gencimizin üniversite eğitimi için geleceğini düşünüyorum” dedi. Balçık ayrıca ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Söke MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetin’in Söke’ye yapılacak 500 öğrenci kapasiteli yurt için başlattığı çabalara da teşekkür etti.
SÖKE REKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALI
Sekiz ay önce seçilerek göreve başlayan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin rektörü olmasını çok önemsediklerini sözlerine ekleyen Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık; “Söke bu değerli bilim adamız ve rektörümüze sahip çıkarak her zaman yanında olmalı. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları olarak her zaman kapısını çalıp, ziyaret ederek destek vermeliyiz” dedi.