İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin Arnavutköy"deki sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen deneyimli teknik adam, "Şu anda üstteki takımlar için ligin balayı tarafını yaşıyoruz. Şampiyonluk mücadelesi kolay değil" dedi.

Denizli, 30. hafta ile ilgili daha önceki tahminlerinin ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım"ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünün hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: "Daha önce "30. hafta bu iş çözümlenir" demiştim. Bu benim takımımla ilgili düşüncelerim. Bu, "30. hafta itibariyle Beşiktaş kesin şampiyon olur" demek değildir. 30. hafta şampiyon takımın belli olabileceği yönündeki bir tahmindir. Arzum, tabii ki şampiyonun Beşiktaş olmasıdır. Muğlak bir ifade. Beşiktaş kesin kazanacak diye bir şey değil. Tablo arapsaçına döndü. Tahminin gerçekleşmeyeceği bir tablo ortaya çıktı. Düşüncem, söylediğim dönemki kadar ağırlıklı değil. Gelinen nokta bizi daha zor duruma soktu. Üç yılı söyleyen kendi düşüncesini söylemiştir. Ben de kendi düşüncemi söyledim."

Takımların gidişatı, inişleri ve çıkışlarının duruma netlik kazandıracağını kaydeden Denizli, "Burada şu an bir şey söylemek müneccimlik olur. 25. hafta itibariyle netlik kazanır. Yukardaki takım da avantaj sağlar" dedi.

"SEÇİM, TAKIMI BİREBİR ETKİLEMEZ"

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, Beşiktaş Kulübü"ndeki seçim sürecinin takımı etkileyip etkilemeyeceği ve olası bir başkan değişiminin sonuçları konusundaki soruyu ise "Bu konu futbol takımının çok etkilendiği bir konu değil. Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Üyeler onu tayin eder. Bizimle yakından ilişkisi yok. Bu konu Beşiktaş ile ilgili düşüncelerim konusunda 10. sırada yer alır" diye yanıtladı.

Geçen sezon sonunda Beşiktaş ile anlaşmasını uzun süre bekletmesi konusundaki sorular sonrası Mustafa Denizli, "Ben bırakma kararı almadım. Süre istedim. Bir ay, 5 hafta gibi dinlenme süresi istedim. "Dinlenmeye ihtiyacım var" dedim. Başkan ve yöneticiler, "Bir hafta 10 gün dinlenin, sonra konuşalım" dediler. Bir hafta sonra başkan sorduğunda "Aynı düşüncede misiniz?" diye, ben de "Hayır" dedim" diye konuştu.

"DELGADO BULUNMASI GEREKEN ÇİZGİNİN GERİSİNDE"

Mustafa Denizli, sakatlığı nedeniyle sözleşmesi dondurulan Arjantinli futbolcu Delgado"nun, bulunması gereken çizginin gerisinde olduğunu söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Delgado"nun kendilerine Ekim ayında hazır olacağını söylediğine dikkati çekerek, şunları söyledi: "Çalışma programı buydu. Kendisi aşama kaydetti. Ama henüz yüzde 100 beklentiler gerçekleşmiş değil. Bir ay süremiz var. Şu anda bulunması gereken çizginin gerisinde. İçimizde olsa bir maçta görev alacak durumda değil. Acelemiz yok. Oyuncu hareketliliği konusunda en erken vereceğimiz karar 2 hafta veya 10 gün sonunda olabilir. Daha oynayacağımız 2 maç var. Bu maçlarda da Holosko veya Delgado gibi olaylar yaşanabilir."

Delgado"nun ara vermesinin de önemli olmadığını anlatan Mustafa Denizli, "Sağlıklı dönmesi önemli. İki testi var. İyi çıkması lazım. Şu an fiziksel olarak maç oynayacak durumda değil. Bazı hareketlerde zorluk yaşıyor. Zamanı var. Bizim vaktimiz ve sabrımız da paralel" dedi./fanatik