İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuya yönelik 3 ayrı operasyonda 309 kilogram esrar ele geçirdi. Bağcılar'da bir eve operasyon yapan ekipler, içi dolu 23 bal kutusuna saklanmış 10 kilo toz esrar buldu. Esrarın Bala karışmaması için naylonla çok iyi şekilde sarıldığı belirtildi. Pendik'teki operasyonda ise domates kasası yüklü kamyonete gizlenmiş esrar paketleri polisin dikkatinden kaçmadı. Operasyonlar, polis kamerası tarafından da kayıt altına alındı.

Narkotik timlerinin yaklaşık 6 ay önce başlattığı bir takip ile İstanbul dışından gelen kamyonete Pendik'te operasyon yapıldı. Domates kasası yüklü aracı incelemeye alan polis kasaların altına gizlenmiş 279 kilogram esrar ele geçirdi. Bunun üzerine F.B., ve A.K., gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada doğu illerinde yetiştirilen esrarın yurt içinde piyasaya sürülmek istendiği ortaya çıktı.

İkinci operasyon ise 27 Temmuz günü Ataşehir'de bir eve yapıldı. Baskında İran'dan getirilerek İstanbul'da piyasaya sürülmek istenen 20 kilo toz esrar ele geçirildi. Evde bulunan A.D., gözaltına alındı. Diğer operasyon Bağcılar'da yapıldı. Bir eve yapılan operasyonda bal kutuları arasında uyuşturucu bulunduğu belirlendi. Bal kutularının dip kısımlarına yerleştirilen paketleri çıkaran polis toz halindeki esrar ile karşılaştı. 23 kutuda 10 kilo toz esrar ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar polis tarafından da saniye saniye kayıt altına alındı.

Üç operasyonda da gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.