Habertürk gazetesi yazarı, terörizm ve güvenlik araştırmaları uzmanı Prof. Dr. İhsan Bal, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kitabında yazdığı "Biz her şeyi başardık" sözlerine tepki göstererek " Bir kere aynı karakol 6 kere basılıp aynı şehit verilir mi? Nasıl başarıdır bu?" dedi.


Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin modere ettiği Ortak Akıl programına katılan Prof.Dr. İhsan Bal eski Genelkurmay Başkanları İlker Başbuğ ve Işık Koşaner'e tepki gösterdi.

NEDEN SORUŞTURMA AÇMADIN

Işık Koşaner'in internete düşen ses kaydında bazı gerçekleri itiraf etmesine rağmen bu konuda soruşturma açmadığını dile getiren İhsan Bal " Işık Koşaner arkadaşları ile konuşurken özeleştiri konuşmaları var. Orada gerçekleri alt alta sıralıyor. Başbuğ Paşa ise dışarıya yönelik konuşmaları ile resmi görüşleri çerçevesinde kendisini yansıtıyor. Aralarında büyük bir makasa farkı var. Fakat orada acı olan şu özeleştiri yapabilirsiniz ama bunların hangisi ile soruşturma yaptınız? İnsan hayatından bahsediyoruz. Bir insanın ölümü ile ilgili soruşturma açtım demiyor komutan. Ben bunu demiş olsa "Alnından öpeyim bravo komutanım." Yani en azından fark etmişsin, yanlışlıkla öldürüldü soruşturma açtın derdim. Kim yaptıysa hesabını versin demiyor?" dedi.

NASIL BAŞARIDIR BU?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kitabında kendi dönemini övmesini ve TSK'nın başarılı olduğunu ifade etmesine de sert tepki gösteren İhsan Bal " Başbuğ kitabında diyor ki "Biz her şeyi başardık" diyor. Her şeyi başardık dediğiniz Allah için... Bir kere aynı karakol 6 kere basılıp aynı şehit verilir mi? Nasıl başarıdır bu? Bunu dünyanın neresinde başarı olarak kabul edebiliriz? Böyle bir şey olabilir mi?" sözleriyle İlker Başbuğ'u ağır bir dille eleştirdi.

habertürk