Baklavayı sahiplenen Rumların en büyük bankası Güllüoğlu baklavaları sunuyor.

AB"ye üye ülkelerin "milli yemekleri"nin yeraldığı kitapçıkta baklavayı Kıbrıs Rum tatlısı gibi gösterip sahiplenen Rumlar, kendi kalelerine gol atarak baklava tartışmasına noktayı koydu.

Güney Kıbrıs"ın en büyük bankası sayılan ve çeşitli ülkelerde bankacılık faaliyetleri olan "Bank of Cyprus", Yunan başkenti Atina"nın merkezindeki Mitropoleos Caddesi dokuz nolu binada açtığı şubesinde, müşterilerine Rum değil Türk baklavası ikram etti.

Radikal Gazetesi'nden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre; bankanın gişeler bölümünde "Karaköy Güllüoğlu Baklavacısı" yazan kutudan arzu eden müşterilere baklava sunuluyor. Atina"da Paleon Faliron, Glifada, Sintagma ve Kifiasia semtlerinde Nadir Güllü"nün sahibi olduğu "Karaköy Güllüoğlu baklavacısı"nın, İstanbullu Rum Aris Prodoromidis tarafından işletilen mağazaları var.

2006"da Güney Kıbrıs"ta düzenlenen Avrupa Günü etkinliğinde dağıtılan tatlı kitabında ilk kez baklava Rumların "milli tatlısı" olarak tanıtılmıştı. Rumların baklavayı sahiplenmelerine Gaziantepli baklava ustaları sert tepki göstermişti.
Vatan