Gaziantep’te 14 yıl önce 3 arkadaşıyla birlikte baklava çaldıkları gerekçesiyle 9 yıl ağır hapis cezası alan Ali Avcı, ailesiyle Mersin’e tatile giderken geçirdiği trafik kazasında eşiyle birlikte ağır yaralandı, annesi, babası, kız kardeşi ve yeğeni öldü.

GAZİANTEP’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Beldesi’ne giden Ali Avcı yönetimindeki 01 B 8422 plakalı otomobil, D-400 karayolu Davultepe geçişinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, takla atarak orta refüjdeki palmiye ağacına çarptı. Hurda haline gelen otomobilde bulunanlardan sürücünün babası 62 yaşındaki Ramazan Avcı kaza yerinde, annesi 51 yaşındaki Sultan Avcı ile kız kardeşi 12 yaşındaki Derya Deniz Avcı ve yeğeni 5 yaşındaki Kerem Avcı hastanede yaşamını yitirdi. Kazadan ağır yaralı olarak çıkan sürücü Ali Avcı ve eşi 24 yaşındaki Gülizar Avcı ile çocukları Nisa Avcı, Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Babanın acı feryadı

Kazada ölenler otopsi ardından Gaziantep Asri Mezarlığı’na götürüldü. Gece burada bekletilen cenazeler musalla taşında yan yana konularak kılınan cenaze namazları ardından toprağa verildi. Kerem’in babası Abdulkadir Avcı, “Oğlum sen nasıl öldün? Daha maaşımı alıp sana bisiklet alacaktım” dedi.

Hayatı alt üst olmuştu

Kazada yaralanan Ali Avcı, 10 Ağustos 1997’de arkadaşları Metin Subaşı, Ali Keklik ve Levent Hamurcu ile bir baklavacıdan baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle yargılanmış, sanıklardan Ali Keklik’in yaşı olay tarihinde 18’den büyük olduğu için 9 yıl, diğerleri ise 6’şar yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

4 arkadaş ’Rahşan Affı’ olarak bilinen Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak 19 ay hapiste tutulduktan sonra serbest kalmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra evlenip Adana’ya yerleşen Ali Avcı’nın annesi Sultan Avcı’ya ayaklarındaki ağrı nedeniyle doktor tarafından deniz önerildi. Bunun üzerine Ali Avcı’nın otomobiliyle Gaziantep’e giderek annesi, babası, kız kardeşi ve ağabeyi Abdulkadir Avcı’nın oğlunu alarak çıktığı yolculuk faciayla son buldu.