Geçtiğimiz yıl mart ayında yapılan seçimlerde 15 yıllık oda başkanından neredeyse iki kat fazla oy alarak seçimi kazanan 29 yaşındaki Fatih Astepe, oda hizmet binası sözünü gerçekleştirdi. Nazilli Bakkallar, Bayiler Esnaf Odası Başkanı olan Fatih Astepe, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Birlik Başkanı Hulusi Akşit, oda yönetim kurulu üyeleri, bayiler ve Nazilli Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Ali Gürsoy"un desteğiyle yeni oda hizmet binasını komple restore ederek buraya taşıdı. Seçimde verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini söyledi.
“ÖRNEK ODA OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”
Yaptığı açıklamada, Hürriyet caddesinde bulunan 14 hisseden 3"üne sahip oldukları ve uzun yıllar Bağ-kur Hizmet Binası olarak kullanılan 87 metrekare Bilgen pasajı içersindeki binayı restore ederek odaya kazandırdıklarını ifade eden Fatih Astepe; “40 Bin TL"ye mal ettiğimiz hizmet binamızı biz ve bizden sonraki tüm üyelerimiz rahatlıkla kullanabilecek. Geçtiğimiz seçimlerde sözünü verdiğimiz tüm projeleri tek tek hayata geçirdik. İlk sözümüz olan 20 liralık muhasebe ücretini Türkiye"deki en düşük fiyat olan 12 liraya çektik. Bugünkü enflasyon dikkate alınarak 2011 yılı ücretlerini de 15 lira olarak belirledik. Bu ücret dahi Aydın ve Türkiye"deki en düşük muhasebe ücretidir. Bunun yanı sıra 1 yıldır üyelerimizin üniversitede okuyan 7 çocuğuna aylık burs vermekteyiz. Ayrıca Geçtiğimiz yıl yangında zarar gören bir üyemiz ile iş yerine hırsız giren 6 üyemize maddi destek sağladık. Üyelerimiz yönetim kurulu üyelerine 24 saat ulaşarak sıkıntı ve sorunlarını aktarabiliyor. 700 üyesiyle Nazilli"deki en fazla üyeye sahip oda olarak örnek oda olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Daha rahat hizmet alabilecekleri ve mülkü kendimize ait olan oda binamızı da üyelerimizin hizmetine sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Emeği geçen, destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“HER MAHALLEYE BİR SÜPERMARKET”
Gün geçtikçe zor duruma düşen bakkal esnafı üyelerinin durumlarını düzeltmek ve rekabet güçlerini artırmak için yeni projeler hazırladıklarını söyleyen Astepe; “Nazilli"ye ve oda üyelerimize hizmet etmek için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın ""Bakkal dükkanı olayı bitti. Ne yapacaklar? Belki marketler, belki süpermarketler halinde bunu aşmanın gayreti içinde olacaklar" sözüne tepki göstermek yerine Başbakanın nasihatine uyarak, Odamız üyeleri ile ortak "Her Mahalleye Bir Süpermarket" projemizi hayata geçiriyoruz. İlk olarak Nazilli"nin merkezinde gerçekleştireceğimiz büyük süpermarket açılışının ardından Nazilli"deki 22 mahalle ve beldelerde süpermarketler zinciri açacağız. Bundan böyle Nazillilinin parası Nazilli"de kalacak” dedi.
Açılış töreninde konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç ve Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, her zaman destek olacaklarını ve Nazilli"nin kazanması için birlikte çalışacaklarını söylediler. Nazilli Dostlar Organizasyon tarafından gerçekleştirilen muhteşem açılış töreninde tavuklu pilav, ayran ve lokma ikramı yapılırken, yemeklerin dağıtımını ise palyaçolar gerçekleştirdi.