ERGENEKON ve Balyoz operasyonları kapsamında tutuklanan veya haklarında dava açılan TSK mensuplarına “avukatlık yardımı” yapma kararı TSK Dayanışma Vakfı, katkı payı ödemek istemeyen “genç subaylara” bu yıl duygusal bir mektupla hitap etti. Geçtiğimiz yıl yardım kampanyası için genç subaylara tehdit içerikli cümlelerden oluşan mektup gönderen vakıf, bu yıl ise oldukça duygusal bir dil kullanmayı tercih etti.

Geçen yıl uyarı yapılmıştı

Görev sırasında yaralanan veya şehit olan TSK mensuplarına ve yakınlarına maddi yardımda bulunmak amacıyla oluşturulan TSK Dayanışma Vakfı, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının ardından yardım çeşitlerine “avukatlık yardımı” da eklemişti. Kamuoyunda büyük tartışmalar yol açan bu karar TSK içinde de çeşitli tartışmalara yol açmış ve avukatlık yardımı nedeniyle bazı subay ve astsubaylar vakfa yardım yapmak istememişti. Bunun üzerine Vakıf, bir mektup yayınlayarak, aidat ödemek istemeyene genç subayları dolaylı olarak uyarmıştı. Vakıf mektubunda “...Yanlış değerlendirmeler yapan bir kısım arkadaşlarımızın katkı payı yatırmaktan bağış ve yardım yapmaktan kaçındıkları ya da gönülsüzce davrandıkları gözlemlenmektedir. Benzeri yanılgı ve duygular içinde olan gençlerimizin yetersiz bilgi ve tecrübesizlikleri nedeniyle zarar görmeleri aileleri, mesai arkadaşları kadar bizleri de kedere boğmaktadır” demişti.

Bu yıl ise ricada bulundular

Geçen yıl “genç subayları” yardım konusunda uyaran TSK Dayanışma Vakıfı, bu yıl ise duygusal bir mektupla TSK mensuplarından Ergenekon ve Balyoz sanıkları için bağış rica etti. Vakfın resmi internet sitesinde de yer alan 2012 yılı mektubunda, vakfın 2012 yılı aidat tutarının da bir defaya mahsus olmak üzere 30 lira olduğu vurgulandı. Mektupta, 2011 yılında vakfa 179 bin 789 TSK mensubunun katkı payı yatırdığı ve bu katkı paylarından 5.3 milyon liralık gelir sağlandığı vurgulandı.

Mektupta, aynı yıl 327 aileye 7.4 milyon liralık nakdi yardım yapıldığı belirterek, vakıf kaynaklarının amacı içinde kullanıldığı vurgulandı. Mektupta, TSK mensuplarından katkı paylarının ödenmesi konusunda daha hassas davranmaları istenerek, şu ifadelere yer verildi: “Mağdur duruma düşen personel ve ailelerine yaptığımız yardımlarda katkılarınızı görmek sergilediğiniz dayanışmanın gün geçtikçe güçlenmesi, tartışmasız sizler gibi biz vakıf çalışanları için de bir grur ve övünç kaynağı olmaktadır. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.”star