Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin 20 üniteli olması ile bu merkezlere bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde diş ünitelerinin açılması da gündeme gelebilecek. Söke"de 10 ünite ile hizmete açılan Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi daha önceden 20 üniteye çıkmak için Bakanlığa başvuruda bulunmuştu. Söke Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin bu talebi kabul görürken, Bakanlığın onayı ile Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 20 üniteye çıkacak.
Geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana hizmet veren ve verdiği hizmetlerle bölgede kısa sürede adından söz ettiren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"ne talep her geçen gün artıyor. Günlük ortalama 350-400 kişiye poliklinik hizmeti veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sadece Söke"ye değil, Söke"nin çevresindeki tüm ilçelerden gelen hastalara da hitap ediyor. Son 2-3 aydır döner sermayesinde de sıkıntı yaşamayan Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi artık kendi ödemelerini kendisi yapar hale geldi.
“PORSELEN VE KAPLAMA 1 OCAK"TAN İTİBAREN “
Sağlık Bakanlığının bünyesinde hizmet veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi her geçen gün hizmet ağını da geliştiriyor. Merkezde 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren porselen ve kaplama uygulamalarının da yapılabileceği belirtildi. Diğer taraftan ağız sağlığında erken teşhis için çok önemsenen Dijital Panoramik Röntgen cihazı kazandırılıyor. İhalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"ne kazandırılacak Dijital Panoramik Röntgen cihazı ile Söke Ağız ve Diş Sağlığı merkezi teknolojik donanımını da güçlendirmiş olacak. Cihazın 50-60 Bin TL civarında tutara mal olacağı öğrenildi.
“E-RANDEVU ve TELE RANDEVU ÇALIŞIYOR”
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi"nde tedavi olmak isteyen vatandaşlar web sitesi üzerinden veya telefon ile randevu alabiliyor. Vatandaşlar 09:00-12:00 ile 13:00-16:00 saatleri arasında canlı operatöre bağlanarak 512 17 40 No.lu telefondan randevu alabiliyor. Diğer taraftan yine vatandaşlar www.sokeadsm.gov.tr internet adresinden web randevu linkine tıklayarak randevularını alabiliyorlar. Vatandaş tedavi olmak istediği hekimini de kendi seçme hakkına sahip.
“HİZMET KALİTESİ ARTIYOR”
Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret eden Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, “Hizmet kalitesinin artması mutluluk verici” dedi. İnsanların temel gereksinimlerinden biri olan sağlık hizmetlerinde kalitenin artmasının vatandaşları mutlu ettiğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz Sökeli vatandaşlarımız tarafından yoğun talep görüyor. Hizmetlerin ise aksamadan sürdürülmesi, hizmet ağının her geçen gün artması Söke"ye ve Sökelilere büyük fayda sağlayacaktır” dedi.