Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca desteklenen “Beslenme dostu Okul Projesi” kapsamında Valiler İlköğretim Okulunda okuyan tüm öğrencilere süt dağıtıldı. Süt dağıtımına Valiler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Erkan Baki, Müdür yardımcısı Suzan Bingöl ve öğretmenler katıldı.
Proje kapsamında okullarında Nisan ayının başından itibaren temizlik ve sağlıklı beslenme ile ilgili afişler astıklarını belirten Müdür Yardımcısı Erkan Baki “Öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı beslenme, taze sebze ve meyve üretimiyle ilgili olarak bilgilendirmeler yaptık. Projenin amacı doğrultusun da spor çalışmalarına da başladık. Öğrencilerimize süt ve süt ürünlerinin katkılarının anlatılması amacıyla da bugün öğrencilerimize süt dağıtıldı. Projenin amacına uygun çalışmalarımızı sürdürdük” diye konuştu.
Okul idarecileri daha sonra 1. sınıflardan başlayarak tüm sınıfları gezerek öğrencilere sütlerini dağıtırken, öğrencilerin dağıtılan sütleri içerek memnuniyetlerini dile getirdi. Proje kapsamında okuldaki bin 200 öğrenciye süt dağıtıldığı belirtildi.

13.20110601153130.jpg