Türkiye, 2011’de turizmde hedeflerini aşmayı başardı. Ülkemize gelen turist sayısı 2010 yılına göre yüzde 9.86 artarak 31.5 milyona yükseldi. Geçen yıl sadece İstanbul 8 milyon turist çekti. İstanbul’u ziyaret eden her 10 turistten biri Arap ülkelerinden geldi...

Arap turistlerin Türkiye’ye ilgisi son yıllarda istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu artışın arkasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı doğru tanıtımların etkisi var. Bunda Arap ülkeleri için seçilen tanıtım yüzlerinin isabetli olması önemli bir etken.

Hatırlanacağı gibi, Ortadoğu ülkelerinde Türk dizileriyle başlayan Türkiye ilgisini bakanlık çok iyi kullanmıştı. Hatta 2009 yılında oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’u Arap ülkeleri için ‘tanıtım yüzü’ seçmişti.

Düzenlenen tanıtım kampanyası da başarılı sonuçlar vermişti. Bunun üzerine bakanlık, Kıvanç Tatlıtuğ’la yeniden çalışmak için harekete geçmiş. Ancak henüz fiyatta uzlaşma sağlanamamış. Aldığımız duyumlara göre Tatlıtuğ, astronomik bir artış talep etmiş.

Daha önce bakanlıkla 50 bin dolara anlaşan Tatlıtuğ, bu kez 750 bin dolar istemiş. Bakalım bu kıran kırana pazarlık nasıl sonuçlanacak? (Para Dergisi)