Sağlık Bakanlığı velileri uyardı. Dikkat! Çocuğunuzkansertehdidinde... Bakanlık, organik çözücü içeren kırtasiye malzemelerinin çocuklarda madde bağımlılığına yol açtığını ve kanserojen olduğunu açıkladı.
 
Sağlık Bakanlığı’ndan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ertek’in imzasıyla yapılan açıklamada, son yıllarda Avrupa ülkelerinde yapılan çalışmalarda ergen ve gençler arasında alkol ve yasadışı madde kullanımında bir artışın olduğunun görüldüğü belirtildi.
 
MADDE KULLANIM NEDENİ
 
Madde kullanımında en önemli nedenin ‘merak’ olduğunun saptandığına işaret edilen
açıklamanın devamında Türkiye’de madde kullanım oranının bu ülkelere göre düşük olmakla beraber Türkiye’deki genç nüfusun göz önüne aldığında bu düşük oranların büyük rakamlar oluşturacağının unutulmaması gerektiğine dikkat çekildi. 
 
KOKULU KIRTASİYE ÜRÜNLERİ KANSEROJEN!
 
Organik çözücü içeren kırtasiye malzemelerinin çocuklar tarafından kullanımının çocuklarda madde bağımlılığına yol açtığının belirtildiği açıklamada, bu malzemelerin kanserojen oldukları da göz önüne alınarak, anne baba ve öğretmenlerin de çocuklara kesinlikle kokulu kalem, silgi ve defter etil asetat ve ksilende çözülmüş boyalardan yapılmış beyaz tahta kalemleri kullandırtmamaları önerildi.