ABD Adalet Bakanlığı'nın toplantı ve konferanslarda kahve ve kek ikramına harcadığı paralar normalin bir hayli üstünde seyrediyor.
 
Açıklanan faturalara göre Amerikalı vergi mükellefleri, 2009 yılında hukukçuları bir araya getiren bir toplantıda yenilen keklerin tanesine 16 dolar ödedi. Bir başka toplantıda ise, 8 dolarlık kahveler içildi.
 
Başkan Obama'nın kemer sıkma mesajları verdiği bir dönemde, Adalet Bakanlığı'nın 2007-2009 yılları arasındaki konferans faturaları yüz kızartıcı diye niteleniyor.
 
TANESİ 10 DOLARA BİSKÜVİ
Yayımlanan raporda fahiş fiyatlarda para ödenen kek ve kahvenin yanısıra, ısmarlanan bisküvilerin tanesinin neredeyse 10 dolara patladığı, ve teneke kutu meşrubatın 5 buçuk dolardan içildiği öğrenildi.
 
Raporun yazarları Adalet Bakanlığı'nı, müsriflikle suçluyor. Bakanlığın otellerle yaptığı anlaşmalarda, bedava toplantı salonu karşılığında pahalı yiyecek-içecek servisini kabul ettiği ve el yakan faturaların nedeninin bundan kaynaklandığı söyleniyor.
 
ABD Adalet Bakanlığı, konferans düzenlerken yapılan harcamaların 2009'dan bu yana çok daha sıkı kontrol altına alındığını belirtiyor.