Muhalefeti, "Bankalarını batıranlar bize akıl veriyor" diye eleştiren Erdoğan, CHP liderine "Sayın Baykal seçimde sen birinci olmazsan siyaseti bırakmaya var mısın?" diye sordu..

Niğde'de partisi tarafından düzenlenen mitingte konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin ne kadar oy alacağına milletin karar vereceğini belirterek "Ben iddialı bir şekilde diyorum ki; eğer benim partim birinci parti olmazsa ben siyaseti bırakacağım" dedi. Erdoğan, "Sen ne alacaksın, onu söyle" diye seslendiği Baykal'a yüklenerek şunları söyledi: "Sayın Baykal sen birinci olamazsan siyaseti bırakmaya var mısın? Bu millet de Sayın Baykal'dan kurtulsun, Halk Partisi de bundan kurtulsun. Sayın Baykal, 'hükümet telefonlarımızı dinliyor, ağız tadıyla birbirimize küfür edemiyoruz' diyor. Yaş 70 olmuş söylediği lafa bak. " Muhalefetin sanayi üretimindeki düşüşü istismar ettiğini iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bütün dünyada işsizlik yükseliyor, büyüme yavaşlıyor, bunlar Türkiye'yi konuşuyorlar. Milleti psikolojik olarak olumsuz havanın içine sokarsanız ülkeye ihanet etmiş olursunuz. Krizlerde gemilerini batıranlar, şimdi çıkmış bize akıl veriyor. Aklınız vardı da bankaları niye batırdınız? Dünya bu krizi mutlaka aşacak. Türkiye de düzlüğe çıkacak. Muhalefet partisi, diğerleri, onların yandaş medyası gemiyi batırma telaşı içinde." Erdoğan daha sonra Adana-Ankara yolunu 1 saat kısaltan Pozantı-Kemerhisar otoyolunu hizmete açtı. Başbakan, açılış töreninde Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının bugünkü açılışını anımsatarak şöyle konuştu:

"ATATÜRK'ÜN HEDEFİ"
"Hani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'demir ağlarla ördük' dediği hedef var ya...Fakat 1938'den bu yana AK Parti iktidarına kadar demir ağlarla örme yarışında olan bir iktidar duydunuz mu? Yok, yok... Ama bizim iktidarımız hem mevcut demir ağlarının rehabilitasyonunu gerçekleştiriyor, hem de yeni demir ağlarla Türkiye'yi örüyor." Osmaniye'den de halka seslenen Erdoğan, ülkenin birliğine bütünlüğüne kastedenlere karşı mücadele verdiklerini belirtti. Erdoğan şöyle konuştu: "Çukurlardan neler çıktığını görüyorsunuz. Nifak tohumları çıkıyor. Kardeşi kardeşe düşürmeye kastetmiş planlar çıkıyor. Türkiye bu karanlık ilişkiler, planlar yüzünden on yıllarca enerjisini heba etti."

SABAH