Klasörde, bakanların etnik kökeninden özel hayatına kadar birçok bilgi yer alıyor

Albay Dursun Çiçek'in başında bulunduğu Bilgi Destek Şubesi bazı bakanlar ile Başbakan Erdoğan'ın danışmanları fişlenmiş: “Kişilere Ait ıstihbari Bilgiler (Kişisel ıstihbarat)” ile “Bazı Kişiler” adlı klasörde bulunan fişlemelerin 22 temmuz seçimleri öncesindeki tabloyu yansıtması dikkat çekiyor. İhbarcının kurtardığı bilgisayar klasöründeki bazı isimlerle ilgili bilgiler şöyle sıralanmış:
“Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı olmadan önce yapılan değerlendirme): “Şeriatçı ve Kürtçü Vahdet adlı örgütle işbirliği yapan Risale yayınları tarafından laikliğin küçümsenip şeriatın övüldüğü bir “Sosyal bilimler Ansiklopedisi'nin yazarlarındandır. Şeriatçı Eyüp Sultan Vakfı'nın üyesidir. Sabahattin Zaim'in talebelerinden olduğu söylenmektedir.

BABACAN ERDOĞAN'IN PRENSİDİR

Ali Babacan: (Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı): “Korkut Özal'ın öğrencilerinden ve Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa dergahı mensubudur. AKP çevrelerinde “Erdoğan'ın Prensi veya “AKP'nin Derviş'i olarak isimlendirilmektedir. Yahudi lobileri, mason ve rotary kulüpleri ile Recep Tayyip Erdoğan'ın irtibatlarını sağlamada aktif rol oynayan Babacan evli ve bir çocuk babasıdır.

Egemen Bağış (22. Dönem Milletvekili): “Uzun süre Beyaz Saray'da resmi çevirmenlik yapmıştır. Türkiye'den giden devlet adamlarının görüşmelerinde de bulunduğundan birçok konuda gizli bilgilere tanıklık ettiği bilinmektedir. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığı yaparken Erdoğan'ın ABD'deki temaslarını ayarlamıştır. Erdoğan'ın tüm görüşmelerinde çevirmenlik görevini yapmakta, en gizli görüşmelerinde bile Erdoğan'ın yanında yer almıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

ÖMER ÇELİK KÜRTTÜR

H.Cüneyd Zapsu: “Azizler Holding, Balsu Gıda, BİM Şirketler Grubunun sahibi. 1989'dan bu yana Erdoğan'ın yeni oluşumunu hazırlamaktadır. Korkut Özal'ın döneminde DP Başkan vekilliği yapmıştır. Belediye Başkanlığı döneminden beri Erdoğan'a yakın isimlerdendir.

Ömer Çelik: (Adana Milletvekili. Diyarbakır asıllı. Başbakanlık Dış ilişkiler Danışmanı): “Erdoğan'ın siyasi danışmanıdır. Siyasi söyleminde ve iç siyasetteki taktiklerinde pay sahibidir. Yaşar Kaplan'ın yetiştirdiği bir kişidir. Siyaset bilimci olan Ömer Çekli, Yeniyüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır. Ömer Çelik'in Kürt olduğu belirtilmektedir. Halen bekardır.” Gönderilen CD'de bu isimlerin yanısıra Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan, Erol Olçak, Hüseyin Belsi ve Mücahit Arslan gibi birçok isim fişlenenler arasında yer alıyor./yeni şafak