CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çelik"in konuşturulmak istenmemesine sert tepki göstererek, parti örgütüne “Protestoyu engelleyin” talimatı verdi.

NEVŞEHİR"in Hacıbektaş İlçesi"nde dün düzenlenen Hacı Bektaş Veli"yi anma törenleri gergin geçti. Törenin yapıldığı alana ilk gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu"na CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay eşlik etti. “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu"nun hemen ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile hükümetin Alevi Açılımı projesini yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik alana geldi. Her iki bakanın, büyük çoğunluğunu Alevi vatandaşların oluşturduğu grubu selamlaması sırasında kalabalıktan “Yuh” sesleri yükseldi. Protestolar eşliğinde yerlerine geçen bakanlara bir süre sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı.

Sevgi insanı olmalıyız

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, konuşmasında yaşananları "provokasyon" olarak niteleyip, “Beni de başkalarını da protesto edebilirsiniz ancak önce dinlemeyi öğrenin” dedi. Selmanpakoğlu"nun ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu da “Birbirimizi dinlemeyi öğreneceğiz. Her fikre saygı göstereceğiz. Yalnızca kimseyi incitmemeye özen göstereceğiz. Sevgi insanı olmak zorundayız. Farklı fikirler oldukça toplum gelişir” diyerek Bakan Çelik"e yönelik protestoları engellemeye çalıştı. Ancak Çelik"in kürsüye çıkmasıyla protestolar başladı. Kısa sürede alan boşalırken, meydanda kalan 500 kişilik bir grup Çelik"in konuşmasını engellemek için slogan attı. Çelik"in, protestocuları, “Bu yaptıklarınızdan en çok genel başkanınız rahatsız oluyordur. Oysa Hacı Bektaş"ın huzurunda nasıl davranılması gerektiğini en iyi sizlerin bilmesi gerekir” sözleriyle susturma çabası da sonuçsuz kaldı.

Çelik: Önce dinleyin

Protestolar altında konuşmasını sürdüren Çelik, “Dinleyin öyle tepki gösterin ancak dinlemiyorsunuz. Hiç olmazsa buraya siyaseti sokmayalım. Burası sevgi ve saygı mekanı olarak kalsın” dedi. Çelik"in konuşması sırasında protestoların devam etmesi, Kılıçdaroğlu"nu da sinirlendirdi. Oturduğu yerden elleriyle protestocuları susturmaya çalışan Kılıçdaroğlu başarılı olamadı. Günay"a da duyduğu rahatsızlığı ifade eden Kılıçdaroğlu, Günay"dan, “Olur böyle şeyler Sayın Genel Başkan. Siz hassasiyetinizi gösterdiniz” tesellisi aldı. Çelik"in protestolar altında konuşmasını sürdürdüğü dakikalarda Kılıçdaroğlu, Nevşehir İl Örgütü yöneticilerini de yanına çağırarak, “Kim bunlar kardeşim? Bizim pankartlarımızı taşıyorlar bazıları üstelik. Neden engellemiyorsunuz? Olmaz böyle şey” dedi. Törenin ardından hemen otobüse binerek Hacıbektaş"tan ayrılan Kılıçdaroğlu, yaşananlar nedeniyle Çilehane"ye de gitmedi. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsündeki görevlileri de Hacıbektaş"tan ayrılana dek siyasi mesaj içeren slogan atmamaları konusunda uyardı.
Hürriyet