Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen toplantı 4 saat 45 dakika sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın 27 Mayıs ve Adnan Menderes'le ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Çiçek, “Yargı mensupları konuşacaksa emekli olduktan sonra konuşsunlar, ona engel yok. İfade özgürlüğü var, 301'e girmez” dedi.

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çiçek, Çölaşan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine hukuk adamlarının hukukun dışında gelişen olayları tasvip etmesinin doğru olmadığını söyledi. Çiçek şöyle dedi:


ÜÇ DEVLET ADAMI ASARAK BU ÜLKE NE ELDE ETMİŞTİR?


“Yargı, devletin en önemli erklerinden bir tanesidir. Mümkün olduğu kadar tartışma dışı tutulması lazım. Hepimizin saygı göstermesi lazım. Hele yargı mensupları kamuoyuna yapılan açıklamalarda kurumlarıyla ilgili tartışmaları beraberinde getiriyor. Bu tür beyanlar kurumları tartışmaya açar. Çok doğru olmaz. Yani kim bu ülkede çözüm arayacaksa hukukun içinde aramalıdır. Kaldı ki 27 Mayıs'ın halen tasvipkarı var mı bu ülkede onu da bilmiyorum. Yani üç tane devlet adamını asarak bu ülke ne elde etmiştir. Ona da oturup iyi bakmak lazımdır. Ben de eski bir adalet bakanı olarak yargı mensupları keşke konuşmasaydı diyorum. Batıda bir başsavcının, bir mahkeme başkanının konuşmasına şahit olan var mı bilmiyorum. Bunlar kurumları da yıpratıyor. Buna hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Hele hele, toplumda derin ve büyük yaralar açmış konu ise hukuk adamları konuşacaklarsa da emekli olduktan sonra konuşurlar buna engel yok. İfade özgürlüğü var, 301'e girmez.