Bakanlar Kurulu, uzun bir aranın ardından Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Başbakan Erdoğan'ın ikinci tamamlayıcı ameliyatı sebebiyle 35 gün boyunca toplanmayan Bakanlar Kurulu'nun gündemi ise oldukça yoğun.

Sabah saatlerinde Yargıtay'ın otopark girişinde Başbakanlık Merkez Bina'ya yakın bir noktada ses bombasının patlaması sebebiyle ise Başbakanlığın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik görevlileri Başbakanlık çevresinde kuş uçurtmazken, Başbakan
Erdoğan'ın ve bakanların Merkez Bina'ya gelişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bakanlar Kurulu'nun öncelikli gündemini Suriye ve Irak oluşturuyor. Suriye'de yaşanan olayların geniş bir şekilde masaya yatırılması beklenirken, eski Irak Başbakanı Allavi'nin de Türkiye temasları izleniyor. Eğitimdeki 4+4+4 sisteminin de gündemde olması beklenirken, Teşvik Yasası'nda gelinen son nokta da yine Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Ayrıca kadına yönelik şiddet ve Fransa Anayasa Konseyi tarafından sözde Ermeni soykırımını inkara ceza getiren yasanın iptal edilmesinin de toplantının gündeminde.