Kendisi hakkındaki intihal iddialarını ‘Ergenekon projesi’ olarak niteleyen Dinçer, Prof. Dr. Koçel’in eserinden yaptığı alıntılar nedeniyle kitabını basmaktan vazgeçmiş, özür dilemişti.

Meclis’te CHP’lilerin kitabındaki intihal iddialarını gündeme getirmeleri üzerine “Benimle ilgili operasyon Ergenekon projesidir. Başlatan şu anda içeride, Ergenekon’dan tutuklu olan bir paşa” diyen, 1995’te çıkardığı kitabında 1998-2001 yılları arasında basılan kitaplardan intihal yapmış duruma düşürüldüğünü savunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Prof. Dr. Tamer Koçel’in kitabından yaptığı alıntılar nedeniyle kitabını yeniden basmaktan vazgeçmiş ve Koçel’den özür dilemişti.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Dinçer, dün Hürriyet gazetesinde yayımlanan söyleşisinde hakkındaki intihal iddialarını yalanlarken kendisiyle ilgili pembe bir tablo çizdi. “Benimle ilgili operasyonu başlatan şu anda içeride, Ergenekon’dan tutuklu olan bir paşa” diyen Dinçer, hakkındaki intihal iddialarının “tam bir facia” olduğunu ve kendisini çok yaralayan bir olay olduğunu söyledi. Kendi kitabının 1995’te çıktığı göz ardı edilerek 1998-2001 yıllarında basılmış kitaplardan intihal yapmış konumuna düşürüldüğünü savunan Dinçer, “Daha komiğini söyleyeyim, kendi kitabımdan başka bir kitabıma intihal yapmakla da suçlandım ben” dedi.

Ancak, Dinçer hakkındaki iddiaları yalanlarken bir kitaba hiç değinmedi. O kitap ise kamuoyuna ilk kez 2005 yılında Cumhuriyet’in duyurduğu Prof. Dr. Tamer Koçel’e ait “İşletme Yöneticiliği” adlı kitaptan yapılan alıntılar. Cumhuriyet Üniversitesi, o dönem Prof. Dr. Koçel’in kitabından yapılan alıntıları sayfa sayfa belirleyerek YÖK’e göndermişti. YÖK’e sunulan raporda söz konusu kitabın 40 sayfasından çeşitli biçimlerde alıntı yapıldığı ve bu alıntıların 23 farklı sayfada kullanıldığı belirtilmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, müsteşarıyla ilgili haberler üzerine “Herkes şunu bilsin ki, sonuna kadar kendisiyle çalışacağım. Hakkındaki iddialar Başbakanlık’taki göreviyle ilgili değil, akademik kariyeriyle ilgilidir” demişti.

Dinçer de yaptığı basın açıklamasında, “1996 yılında olmuş ilgili yazarın bana müracaatı üzerine fark ettiğim olay sebebiyle yaptığım bir bilim adamı için en hassas tavırlardan birisini ortaya koyarak kitabı tekrar yayınlamaktan vazgeçmek olmuştur. Bu tavır, gerçekte bilimsel etiğe örnek gösterilecek bir davranış olmasına karşın intihalle hâlâ suçlanıyor olmayı bazı yazar ve gazetelerin art niyetli olmalarına bağlıyorum” savunmasını yapmıştı.