Bakan Çağlayan, toplantı çıkışında karşılaştığı 'Ev almam için 20 bin lira lazım' diyen Samet Yıldız'ı kırmadı. Çağlayan, parayı anında 5+5+10 'imece' usulü denkleştirdi

Ev sahibi olmak isteyen Samet Yıldız'ın imdadına Bakan yetişti. Yıldız, '20 bin lira eksiğim var' dedi, Bakan Zafer Çağlayan o parayı ayaküstü toparlayıverdi.

Akşam Gazetesi'ndan Aylin Löle'nin haberine göre; geçen cuma akşamı Cevahir Otel'de Genç Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, koridorda bekleyen Samet Yıldız'ın, 'Ev almak için eksiğimiz var, bulmakta zorlanıyoruz' çağrısına kayıtsız kalamadı. 'Ne kadar?' diye sorup '20 bin lira' yanıtını alınca 'Biz vereceğiz' dedi.

BENİM BAŞIM KEL Mİ?

Bakan Çağlayan'ın bu girişimine ilk atak Genç TÜMSİAD üyesi Murat Keçeli'den geldi. Keçeli, 'Bakanım 10 bin lirasını ben veririm' deyince, Çağlayan, 'Benim başım kel mi? Ben de 5 bin lira veriyorum' dedi. Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye dönüp, '5 bin lirasını da sen veriyorsun' dedi. Çağlayan, para toplama ve gence teslim etme organizasyonunu ise TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert'e bıraktı.

SAMET'İN ARKADAŞI ZAFER

Tam bu sırada Samet'in telefonu çaldı. Telefonu gencin elinden alan Çağlayan, 'Ben Samet'in arkadaşı Zafer Çağlayan' diyerek konuşmaya başladı. Telefondaki isim, oğlunu eve gitmesi için geçerken yolda bırakan, hala evine gitmediğini öğrenince telaşlanan babasıydı. Çağlayan, telefonun diğer ucundaki Samet'in babasına, 'Şimdi eve geliyor, size müjde getiriyor. Ev sahibi oldunuz, ona iyi davran, güzel bir yemek hazırla' diyerek telefonu kapattı ve genci de uğurladı.

O KADAR PARA YANIMIZDA NE GEZER

Olayın tanıklarından biri olan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 'Genç arkadaşımız, koridorda bakanı bekliyormuş. Ben gerideydim. Bakan Bey, seslenince konudan haberdar oldum' dedi. 'Parayı hemen orada mı topladınız?' sorusuna Büyükekşi, 'Yanımızda o kadar para ne gezer. Sayın Bakan, bu işin organizasyonunu TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert'e bıraktı. Konunun takibini o yapacak, biz parayı vereceğiz' dedi. Büyükekşi, şöyle devam etti: 'O sırada İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) ödül törenine geç kalmıştık. 1200 kişi bizi bekliyordu. Apar topar çıkmamız gerekiyordu. Dolayısıyla geç kaldığımız için bu olayın ardından hemen çıkmak durumunda kaldık.'