Kastamonuspor'un asbaşkanı Hakan Başesgioğlu, 3 futbolcu kırmızı kart görünce çılgına döndü, sahaya girdi, hakeme hücum etti. Polis zoruyla sahadan çıkarıldı.



Kastamonuspor-Gümüşhanespor maçını yöneten hakem Hasan Küpeli'nin raporuna göre Hakan Başesgioğlu hakeme şunları söyledi: ''Seni takip ettireceğim. Her adımına baktıracağım. Bunun hesabını soracağım.''



Bu olaydan sonra Hakan Başesgioğlu Ceza Kurulu'na sevkedildi.



Sahayı bastı



3. LİG 4. Grup"ta pazar günü oynanan Gümüşhanespor-Kastamonuspor karşılaşmasında olaylar çıktı. Maça 24 puanla lider çıkan Kastamonu, 17. dakikada Ercüment"in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Maç boyunca bir çok futbolcu sarı kart gördü. 57. dakikada Mevlüt gollük bir pozisyonda rakip kaleciyi de çalımlayarak ceza sahasına girdi. Tam topa vuracakken kendini yerde buldu.



Kastamonuspor penaltı beklerken, hakem Hasan Küpeli aldatmaya yönelik hareketten dolayı Mevlüt"e ikinci sarı kartı gösterdi. Bunun üzerine ortalık karıştı. Sahaya Asbaşkan Hakan Başesgioğlu girdi.



15 gün ceza alması bekleniyor



Olaylar hakem raporuna şöyle girdi: “57. dakikada 9 numaralı futbolcuyu ihraç kararımdan sonra sahaya giren Hakan Başesgioğlu, üzerime yürüyerek "Bunun hesabını soracağım. Seni takip ettireceğim. Her adımına baktıracağım" şeklinde konuşarak hakaret ve tehditlerde bulundu. Bunun üzerine polis ve güvenlik kuvvetleri marifetiyle sahanın dışına çıkartıldı.”



Başesgioğlu, bu olayalrdan sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu"na tedbirli olarak sevkedildi. Hakan Başesgioğlu"nun en az 15 gün ceza alması bekleniyor. Olaylar nedeniyle duran maçın 62. dakikasında bir gol daha atan Ercüment, maçı Gümüşhane"nin 2-0 kazanmasını sağladı.. Bu sonuçla, Gümüşhane 26 puanla liderliğe yükseldi.

HÜRRİYET