İngiliz Güvenlik Bakanı Amiral Lord West'in oğlu Alex West, uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

The Daily Telegraph, Bakan West'in oğlu Alex West'in, başkent Londra'nın doğusundaki Hackney bölgesindeki barda uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını yazdı.

Habere göre, 25 yaşındaki Alex West, barda arkadaşlarıyla eğlenirken yanına yaklaşan uyuşturucu satıcısından kokain almak istedi. Nakit parası olmadığını söyleyen West, en yakın ATM'den para çekmek için dışarı çıktı. Bu sırada polisin takibi altında olan uyuşturucu satıcısı kapıda beklemeye başladı. West, uyuşturucuyu satın almak isterken gizli kayıtta olan polis, operasyon için düğmeye basarak, West"i ve uyuşturucu satıcısını gözaltına aldı.

Narkotik polisi tarafından sorgulanan Alex West gecenin ilerleyen saatlerinde serbest bırakılırken, gazete meydana gelen bu olayın Amiral Lord West ve Başbakan Gordon Brown için "utanç verici" olduğu yorumunu yaptı. Oğlunun uyuşturucu kullanmasına çok sinirlenen Güvenlik Bakanı West, uyuşturucunun yasalara aykırı olduğunu ve insanların hayatına zarar verdiğini söyledi.

DHA