MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Arıca Köyü'nde doğup büyüdüğü evi Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye canlı yayında anlattı.

Şimşek, yazları sıcaktan yattıkları evin damını, elektrik olmadığı için altında ders çalıştığı gaz lambasını ve kendisine babasından kalma bağı gösterip, akrabalarının kendisi için anlattıklarını Kürtçe'den Türkçe'ye çevirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önce Kürtçe adı Kefre olan Arıcak Köyü'nde dünyaya geldiği ve bir süre yaşadığı evi Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye CNN Türk televizyonunda, canlı yayında anlattı.

Şimşek, önce evin balkon olarak da kullandıkları damını gösterip, yazları sıcak olduğu için damda yattıklarını bazen düşme tehlikesi geçirdiklerini ancak kendisinin hiç düşmediğini, bazı aile fertlerinin düştüğünü söyledi. Şimşek, daha sonra 8 kişi olarak kaldıkları evin tek gözlü odasına girerek, nerede yattıklarını, nasıl ders çalıştığını ve nasıl yemek pişirdiklerini anlattı.

Bakan Mehmet Şimşek, evde duvarda asılı gaz lambasını yakıp yerde uzanarak ders çalıştığını, yemekleri kapı girişindeki gaz ocağının üzerinde yaptıklarını söyledi. Şimşek, bugünlere gelmesinde amcası Hamit ve büyük ağabeyi Ahmet Şimşek'in büyük katkısı olduğunu belirtirek şunları söyledi:
“Amcam, Türkiye Petrollerinde çalıştığı için durumu iyiydi. Benim ve ağabeylerimin okumasında çok büyük emeği oldu. Benim bugünlere gelmemde onun ve büyük ağabeyim Ahmet Şimşek'in büyük payı var. Ben yurtdışına gittikten sonra her Türkiye'ye gelişimde, gelip akrabalarımla görüştüm. Çok fazla olmasa da onları ihmal etmemeye çalıştım. Babam öldüğü zaman buradaki arsaları kardeşler arasında paylaşmış. Bana da bir parça bağ bırakmış. Benim köyde bağım var anlayacağınız. Çok bakımlı bir parça bağım vardır. Şimdi bu eve geldiğimde insan duygulanıyor.”

Bakan Şimşek, canlı yayın sırasında Kürtçe konuşan amcası Hamit Şimşek'e Türkçe tercümanlık da yaparak Kürtçe de konuşabildiği gösterdi.


GENÇLERLE FUTBOL OYNADI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğduğu köy Arıca'da gençlerle toprak sahada futbol oynadı. Maçta, 5 dakika kalan Şimşek bir de gol attı. Şimşek daha sonra Batman Genç İşadamları Derneği'nin, köyünde verdiği yemekte iftar yaptı. Şimşek, iftarda akraba ve köylülerle sohbet etti.

Hürriyet