Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincanlılar gecesinde konuşması uzayınca, eşine dönerek, "Arkadaşlar eşim konuşmamın uzadığını belirterek kısa kesmemi istedi. Bakan olmak bir şey değil, bakanın da bakanı var" diyerek espri yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankamall alışveriş merkezinde düzenlenen Erzincanlılar dayanışma gecesine katıldı. Yüzlerce Erzincanlının katıldığı geceye Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve çok sayıda Erzincanlı bürokratlar da katıldı. Birbirinden ünlü mankenlerin yer aldığı defileyi Bakan Yıldırım eşi ile birlikte izledi. Yıldırım konuşmasında Ankara'da yaşayan Erzincanlıların yoğun katılımdan dolayı mutlu olduğunu anımsatarak, "Erzincanlı hemşehrilerimiz buraya gelmiş. Gurbet herbirimizi bir tarafa
attı. Erzincan yıllardır deprem ve yokluk çekti. Kimimiz Ankara, İstanbul, Almanya, Antalya'ya savrulduk. Felek bizi her yerde ayırdı ancak aklımız fikrimiz hep Erzincan'dı. Bu hasret nerede olursak olalım bizi buluşturdu. Ankara'da bütün vilayetlerin programları olur. Onlar AKM'de program yaparlar. Biz ise ayak altı alışveriş merkezinde program yapalım dedik. Erzincanlıların gecesi farklı olsun. İyi ki böyle bir yerde program yaptık. Erzincan deyince depremler, peynir ve bakır akla gelmesin. Kayak merkezi, kanyon, Kemah kalesi ve 24 ayar adam gibi adamı ile güzel insanları ile hatırlansın" dedi.

Erzincan'ın bir bilişim şehri olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, Erzincan'ın bilişim turizminde doğunun parlayan yıldızı olacağını iddia etti. Bakan Yıldırım konuşmasına son verdiği sırada eşine bakarak, "Arkadaşlar eşim konuşmamın uzadığını, kısa kesmemi söyledi. Bakan olmak bir şey değil bakanın da bakanı var" diyerek espri yaptı. Bakan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği defileyi izledi. Defilenin ardından alışveriş merkezine çıkarak Erzincan sanat ürünlerinin tanıtıldığı fuarı gezen Bakan Yıldırım'a tesbih ve çeşitli ürünler hediye edildi.

Gecede Erzincan halk gösterilerini izleyen Yıldırım, Erzincanlı hemşehrileri ile sohbet etti.