AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy Çalışma Ofisi’nde ‘birsilgibirkalem.org’ sitesinin yöneticilerini kabul etti. Kabul sonrası basın mensuplarını kabul eden Bağış, bugün çok değerli ve ülkemiz için çok yararlı işler yaptığına inandığı gençleri ağırladığını söyledi. Bu gençlerin çok anlamlı bir kuruluşa aracılık yapıp birsilgibirkalem.org adlı web sayfasını ve derneğini kurduklarını belirten Bağış, “birsilgibirkalem.org Türkiye’deki ihtiyacı olan ilk ve ortaöğretim okullarını tespit edip bu okullara bağış yapmak isteyen bireyleri, kuruluşları bir araya getiren, arada bir köprü vazifesi gören sivil toplum kuruluşumuz. Beni en çok etkileyen tarafı, bütün bu çalışmaları arkadaşlarımız gönüllü olarak yapıyor olması. Ve hiçbir şekilde nakit yardımı kabul etmiyorlar. Okulların ihtiyaçlarını tespit edip bu ihtiyaçları yerine getirmek isteyenler ister kendileri o okuldaki kitap, yazıcı, pirintır gibi, fotokopi makinası gibi kendileri tedarik edip direkt okullara gönderebiliyorlar, isterlerse de anlaşmalı oldukları sitelere başvurup oradan satın alarak okullara gitmesini sağlayabiliyorlar.” dedi.
Bu projeye Milli Eğitim Bakanlığı’nın da destek verdiğinin altını çizen Bağış, “Biz de Avrupa Birliği Bakanlığı olarak bu gençlerimize her türlü desteği verme sözü verdik. İnşallah derneğin AB fonlarından yararlanabilmesi için kendilerine gerekli eğitim çalışmalarını vereceğiz ve güzel projeler hazırlamalarına yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu.
Eşiyle birlikte kendi memleketleri olan Siirt’teki 4 ayrı okulun ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydeden Bağış şöyle konuştu: “Bu okulların tespit edebildiğimiz 2 adet infared ısıtıcı, 8 adet oturma minderi, bir adet renkli yazıcı, bir adet fotokopi makinesi ihtiyaçlarını karşılama sözü verdim. Bu da bizim çam sakızı çoban armağanı bir katkımız olsun. Sizler aracılığıyla tüm Türkiye’deki hayırseverlere seslenmek istiyorum. Böyle projeleri desteklememiz lazım. Bu tür projelere her birimizin sahip çıkması lazım. Okullarımızın eğitim standartlarını yükseltmek, Türkiye’nin gelecek nesillerinin kalitesini yükseltmek, sayın Başbakanımızın hedef olarak koyduğu dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olma çabalarına destek verme anlamına gelecektir. Ülkemizin hak ettiği konuma gelebilmesi için, AB standartlarının üzerinde bir ülke olabilmesi için, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmesi için bu tür projelerin her zaman desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Gençlerimizi kutluyorum.”
Egemen Bağış’ın görüşlerine sonuna kadar katıldığını belirten proje Başkanı Onur Aydın da, yaklaşık 1 yıldır bu proje ile ilgilendiklerini söyledi. Şu an geldikleri aşamada bir çok ilden gelen istekleri online sitelerinden duyurduklarının ifade eden Aydın, “ Şu ana kadar 80 tane istek karşılandı bir aydı. 272 tane okul sisteme okul kayıt yaptırdı. Bine yakın da bağışçımız da var. Yapılacak desteklerle hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de AB Bakanlığımızın desteğiyle bir yıl içinde tüm Türkiye’nin bildiği yüz binlerce bağışçısı olan, bizim hiç para toplamadığımız mal toplamadığımız sadece aracı olduğumuz köprü kurduğumuz bir sistemin herkes tarafından bilinir olmasını amaçlıyoruz. Şu an ekibimiz yaklaşık 10 kişi ve her geçen gün büyüyor. Aslında çok büyük maliyetimiz yok ama yine de hayırseverlerin siteye olan ilgisi bizim operasyonumuzun devamı için en büyük önceliğimiz, kendi yağımızda şu an kavruluyoruz diyebiliriz, ama desteklerle daha da büyüyeceğiz.” dedi.