Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Niğde Tanıtım etkinliklerine gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, terör saldırılarına ilişkin olarak vahşette sınır tanınmadığının en güzel örneğinin Batman'daki saldırı olduğunu belirtti. Terörün varabileceği hiçbir yerin bulunmadığının altını çizen Yılmaz, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Meclise gireceğine ilişkin, "Bakın bir şeyler söylediler, bahane üreterek en azından Meclise girmediler. Şimdi Meclise giriyorlar mı? Meclise girmeden bir şey elde edilemeyeceğini gördüler." dedi.
 
Teröre başvuranların da terörle hiçbir sonuç alınamayacağını kesinlikle göreceğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "Ama bu gösterdi ki Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitleri şiirindeki bir tanımlaması var. Dolayısıyla da 'Vahşette tek, dilleri farklı, dinleri farklı, renkleri farklı' der. Ama tek şey denk; O da vahşetleri denk. Bu durum onların ne kadar bir vahşete bulaştığını gösterir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlılığı, zerre kadar sarsılmaz. Bu dönemdeki teröre karşı kararlılığımız devam ettiği sürece bunların alabileceği hiç bir şey yoktur. Sabretmemiz lazım. Terörle mücadele güçtür, zordur, uzun bir süreç işidir. Bir anda da olmaz. Ama inşallah milletimizin hem duasını hem de desteğini bekliyoruz."
Sınır ötesi kara harekatına ilişkin soruları da cevaplayan Yılmaz, tezkerenin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin Bakanlar Kurulu kararıyla Meclise gönderildiğini hatırlattı. Yılmaz, "Güvenlik güçlerimiz, 'kara harekatı bu noktadan sonra gerekli' derlerse biz gerekeni yaparız." şeklinde konuştu.