Söke"ye bağlı Bağarası Beldesi"ne saat 17.30 sıralarında gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nu Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili ve Tarım Komisyonu Üyesi Ahmet Ertürk ile geçmiş dönem Milletvekili Semiha Öyüş yalnız bırakmadı. Bakan Eroğlu"nu Bağarası Beldesi"nde AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, AK Parti ilçe yöneticileri ve vatandaşlar karşıladı.
Açılış konuşması yapan AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun Bağarası Beldesi ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken; “Sayın Bakanımızın Çine Barajı"na duyduğu hassasiyeti çok iyi biliyoruz. Çine Barajı"nın tamamlanması bölgemiz için çok önemli. Bakanımıza Çine Barajı"na verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca pamuk primleri ödenmeye başladı. Bu konuda büyük emeği olan Aydın Milletvekilimiz Ahmet Ertürk"e de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
AK Parti Bağarası Belediye Başkan Adayı Akif Pala yaptığı konuşmasında Bağarası Beldesi"nin birçok yönden geri kaldığını ve uzun yıllardır hizmet alamadığını söyledi. Bağarası"nın kaderinin 7 Haziran tarihinde seçimi kazanmaları ile değişeceğine inandığını belirten Akif Pala, başta kanalizasyon olmak üzere Bağarası Beldesi"nin ihtiyaçlarını dile getirerek Bakan Veysel Eroğlu"ndan bu eksikliklerin tamamlanması için söz istedi.
Kürsüye gelen AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk; Bağarası Beldesi"ne hizmetlerin geleceğini ancak bunun 7 Haziran"da vatandaş ile AK Parti arasında güç birliği sağlanması ile daha kolay olacağını söyledi. Milletvekili Ahmet Ertürk; “7 Haziran Bağarası"nda birleşen gönüllerin güçlerini birleştirmesi günüdür” dedi.
Konuşmasının başında Bağarası Halkı"na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın selamlarını ileten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu; Çine Barajı ile ilgili DSİ Genel Müdürü olduğu dönemde yaşadığı süreci anlattı. İlk olarak 2004 yılında geldiği Çine Barajı"nın temelinin dahi atılmadığını bugün ise gövde inşasının yüzde 99 tamamlandığını dile getiren Bakan Veysel Eroğlu; “Size buradan tarih ve saat veriyorum. Çine Barajı"nda 1 Ekim 2010 günü saat 08.89"dan itibaren kapakları kapatacağız, su tutmaya başlayacağız” dedi. Çine Barajı"nın tamamlanamamasından dolayı bölgede taşkınların yıllardır trilyonlarca lira zarar oluşturduğunu dile getiren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu; “Çine Barajı"nın tamamlanması ile taşkınlar önlenecek, toplam 23 bin 600 hektar yani 230 bin dönüm arazi sulanacak, bunun içinde en büyük sulama alanı Söke Ovasıdır. Ayrıca Çine Barajı elektrik de üretecek. Bir taşla üç kuş vuracağız” dedi.
Konuşmasında 7 Haziran tarihinde Bağarası"nda yapılacak seçimlere de değinen Bakan Veysel Eroğlu, AKP Bağarası Belediye Başkan Adayı Akif Pala için Bağarası halkından destek istedi. Bakan Veysel Eroğlu Bağarası Beldesi için Akif Pala"nın söz istediği kanalizasyon, altyapı, atık su tesisi, TOKİ konularında hizmetlerin seçimleri kazanmaları takdirde hemen geleceğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Elele yürüyebileceğimiz Belediye Başkanı arkadaşımız önemli. Bu kişide İl Genel Meclisi deneyimi olan Akif Pala"dır” diye konuştu.