BAKAN, MERCEDESLİ YEŞİL KARTLILAR OLDUĞUNDAN EMİN, AMA SAYISI KONUSUNDA KUŞKULU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de şu anda 9 milyon 300 bin yeşil kartlı olduğuna işaret ederek, "Acaba bunlar yoksul mu değil mi, Mercedesli yeşil kartlı mı Mercedessiz yeşil kartlı mı, nedir tablo? Çok net bir durum yok. Bunu netleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Bakan Çelik, Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesinin bir otelde düzenlenen açılış toplantısında, Türkiye'de uzunca yıllar üzerinde tartışılan Sosyal Güvenlik Reformu'nun önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiğini anlattı.

Bakanlık olarak üzerinde çalıştıkları iki yasa bulunduğuna değinen Çelik, bunlardan birinin İş Sağlığı Güvenliği alanında olduğunu belirtti.

Çelik, "Türkiye'nin İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası yok. İş Kanunu içinde bazı maddelerle bu iş götürülmeye çalışılıyor. Bununla ilgili yasayı tamamlamış bulunuyoruz. Bu dönem TBMM'ye sevk edeceğiz ve bu yasayı da temel yasa olarak çıkaracağız" dedi.

Üzerinde çalıştıkları ve çok önem verdikleri yasalardan diğerinin de "Sosyal Yardımlar Yasası" olduğunu, yardım meselesinin son günlerin tartışma konuları arasında yer aldığını vurgulayan Çelik, "esnek çalışma"ya ilişkin soru üzerine, uygulamayı işverenlerin istediğini ve desteklediğini, işçi sendikalarının ise karşı çıktığını belirterek, "Bu ikisi arasında ne yapacaksınız? Gerek kıdem tazminatı gerek esnek çalışmayla ilgili taraflarla oturup, birlikte bir karar verme aşamasına geldiğimizi ifade edebilirim. Ne kıdem tazminatını kaldırmayı düşünüyoruz ne de esnek çalışmada sınırsız bir şekilde emeğin aleyhine bir gelişmeyi düşünüyoruz"dedi.