Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın “Çocuklara ve gençlere kötü örnek oluyor. Yaş sınırı 18 olmalı” dediği ve 13A ve 7+ olan yaş sınırını üst kurula itiraz ederek 13 + olarak değiştirdiği “Recep İvedik 2” filminin senaristi ve başrol oyuncusu Şahan Gökbakar, duruma tepki gösterdi. Önceki akşam, bir haftada 2 milyon 236 bin 432 kişi tarafından izlenen filminin, Cevahir Alışveriş Merkezi"nde düzenlenen halk galasına katılan Gökbakar, Günay hakkında sert açıklamalar yaptı. “Recep İvedik 2”nin birinci haftasındaki izlenme rakamını ilk filme göre yüzde 50 oranında artırdığını söyleyen Gökbakar, “Şahsi fikrim Recep İvedik Türkiye"de büyük bir marka olduğu için Kültür bakanı, "İşte Kültür Bakanımız çalışıyor" izlenimini yaratabileceğini düşündüğü için üst kurula başvurdu.

"Gençlere örnek oldu!"

Tabii ki, Kültür Bakanı olarak kendisinin gençler ve çocukların kişilikleri, ahlâkları ve etik değerlerinin gelişmesine ilişkin çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Kendisini ben CHP Genel Sekreteri"yken takip etmeye başladım. Kendisi daha sonra tam zıt bir parti olan AKP"den Kültür Bakanı olarak karşımıza çıktı. Bu hareketiyle, ne kadar etik bir davranış içerisinde olduğunu gösterdi” dedi. İlk filmi “Recep İvedik”e de 13+ yaş sınırı konularak haksızlık yapıldığını belirten Gökbakar, içinde küfür, şiddet ve kötü alışkanlıklara neden olabilecek unsurlar olan diğer yerli filmlerin ise genel izleyici kategorisinde değerlendirilmesine isyan etti. AROG"un, Muro"nun, Kurtlar Vadisi Irak"ın ve Issız Adam"ın genel seyirci logosuyla gösterime girdiğini hatırlatan Gökbakar, şöyle konuştu:

"Maymunla seks düzeyliydi"

“Belki AROG, hani eski zamanda geçiyor ya, e Bakan da bu yüzden o filme sempati duymuş olabilir. Bence AROG zaten yeteri kadar düzeyliydi. Yani maymunla seks vardı. İşte, taşı organına vurup demir sesi çıkartma vardı. "Git belanı bul, benden bulma bacı" gibi laflar vardı. Tabii, bu sözler mağaranın içinde geçiyordu. Ama dediğim gibi onlar görünmediği için bir problem yoktu. Yine Muro ve Kurtlar Vadisi Irak genel izleyici olarak oynadı. Mesela Kurtlar Vadisi Irak"ta adam kaçırma, insan öldürme gibi şiddet sahneleri yer aldı. Kendisi bu konuda "Ben şiddet ve vahşet propagandası yaptırmam" demişti. Yine Muro"da da küfürlü şeyler vardı. Issız Adam da, bizim gibi 13+ oynadı. Fakat Issız Adam"la bizim filmimiz arasında bir fark vardı. Issız Adam çıplak oynadı, biz kıyafetli oynadık. Bir de, bizde tek bir kahraman var. Issız Adam da daha bir kurumsal aktiviteler gerçekleşiyor. Meclis TV"nin ve çöpçatan programlarının da 13+ olarak yayınlanması gerekirdi ama Youtube"un kapatıldığı bir ülkede Recep İvedik de, 13+ yer. O yüzden çok da fazla üzülmüyorum. Kültür Bakanımıza bir tek atasözümüzle cevap vereceğim "One minutes olmaaaaz Sayın Bakan, daha da gelmem sizin oraya...”