İsrail"deki Yılmazlar Holding bünyesinde çalışan 800 Türk işçi, çalışma vizelerinin iptal edilmesi üzerine Savunma Bakanı Vecdi Gönül"e toplamda 800 bin TL"lik tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Yılmazlar Holding Hukuk müşaviri Avukat İ. Faruk Evirgen yaptığı açıklamada, "İsrail'de 800 Türk işçisi tarafından 'haksız fiille işlerine son verilerek zarara uğratıldıkları' gerekçesi ile Savunma Bakanı Vecdi Gönül"ün hakkında aynı anda 800 ayrı tazminat davası açılıyor. Toplamda 800 bin TL dava için başvuru tarihi 7 Şubat 2011 Pazartesi. Sorumlular kim olursa olsun hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Yılmazlar Holding tarafından ofset projesi kapsamında İsrail"de istihdam edilen 800 Türk işçinin 31 Aralık 2010 tarihinde sona eren vize sürelerinin, ofset süresi 2014 yılı sonuna kadar olmasına rağmen uzatılmadığını belirten Evirgen, Savunma Sanayi Müsteşarının ofset anlaşmasını yok sayarak işçileri İsrail"de kaçak duruma düşürmesi nedeniyle şirketin işçilerin işine son vermek zorunda kalacağını kaydetti. Buna göre işlerini kaybetmekle karşı karşıya kalan 800 Türk işçisinin her biri idari amir olan Savunma Bakanı Vecdi Gönül aleyhine tazminat davası açmak üzere 4 ayrı avukat görevlendirdiğini belirten Evirgen, "Her bir işçi fazlası hakları saklı kalmak kaydı ile bin TL tazminat davası açıyor. Bakan toplamda 800 ayrı bireysel dava ile karşı karşıya kalacak. Hukuk müşaviri olarak işçilerin istihdamını sağlayan ilgili ofset anlaşmasını mahkeme kararı ile elde edip incelenmiş bulunmaktayım. Ortada büyük bir haksızlık ve hukuk tanınamazlık söz konusu. Kamu yararı aleyhine keyfi şahsi menfaate dayalı bir uygulama var. İşçilerimiz İsrail Türk Büyükelçiliği aracılığı ile vekaletlerini yollamaya başladılar. 7 Şubat 2011 Pazartesi itibari ile davaları açmaya başlıyoruz” dedi.