Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; devlerin barış adımına "Bakan" ön ayak oldu. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı"nda organize edilen "dostluk derbisinin" mimarının yeni Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak"ın olduğu ortaya çıktı.

1 Mayıs"ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kabine listesini yenilemesi ile yeni görevine başlayan Özak, 12 Nisan"da Mecidiyeköy"de oynanan ve yumruklaşmaya kadar giden olaylardan sonra "utanç derbisi" olarak tarihe geçen maç sonunda hem iki tarafı barıştırmak, hem de bu tür çirkinliklerin bir daha sahalarda tekrarlanmaması için devreye girdi. Hafta içinde iki kulübün başkanları ile görüştüğü öğrenildi.

Hasılat görüşülüyor

Devlet Bakanı Faruk Özak"ın G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile konuşarak, "Gençlik Bayramı"nda herkese örnek olacak bir dostluk maçı yapın. Son derbide yaşananları tüm Türkiye"ye ve herkese unutturun. Böylesine büyük kulüplere yakışan budur" dediği iddia edildi.

Özak"ın bu teklifi ve önerisine Polat ve Yıldırım"ın sıcak bakarak olumlu yanıt vermesi üzerine ise "dostluk derbisi" hakkında koşullar organize edilmeye başlandı.

İki dev kulübün İddaa ve Spor Toto"dan hasılat konusunda görüşmeler yapacağı belirtilirken, tarafsız saha olması ve böylesine önemli günde Beşiktaş İnönü Stadı"nda oynanmasının daha büyük anlam katacağı düşünülerek İnönü Stadı"nda 90 dakikanın oynanacağı planlandı.