Bakan Yıldız, Kayseri'de Erciyes Dağı'na yaptırılan tesislerin açılış törenine katıldı. Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yunanlı meslektaşımla görüşmede, kendisi rica etti. Doğalgazla alakalı eksikliklerinin olduğunu, sıkıntılarının olduğunu söyledi. Biz de kendilerine, tüm vatandaşlarımızın, sanayicilerimizin doğalgaz teminini karşılandıktan sonra arta kalan miktardan kendilerine doğalgaz verdik'' diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, şöyle devam etti:
''Ben güçlü bir ülkenin, güçlü bir Türkiye'nin enerji bakanıyım. Güçlü bir devletin de rencide edici bir üslubu olmaz. O yüzden bazı gazetelerde görüyorum. Rencide edici bir üslup taşınmış. Böyle bir üslubu ben kullanmadım, kullanmam da. Bizim amacımız, enerji kalemlerinin, doğalgaz ve elektriğin bir barış gerekçesi olması ve komşuluk ilişkilerini iyileştirici bir ilişkisinin olmasıdır. O açıdan böyle bir üslubu taşımıyoruz. Bir de bu doğalgazın bedava verildiği söyleniyor. Bedava verilen bir doğalgaz yok. Bu, komşuluk ilişkilerinin yanında, ticari bir ilişkidir aynı zamanda. Bizim ihtiyacımızı karşıladıktan sonra arta kalan kısımdan verilmiştir. Rencide edici bir üslup kullanılmaz, bu doğru da olmaz.''

Yıldız, Erciyes'te güzel bir etkinlik yapıldığını da ifade ederek, ''Altı tane telesiyej ve teleferik sistemiyle beraber 60 milyon dolarlık Erciyes Tesisleri'nin açılışını yapıyoruz. Kayserili vatandaşlarımız adına son derece keyifliyiz'' dedi.

AA