Polis tarafından ikna edilemeyen şahıs, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın olay yerine gelmesiyle intihardan vazgeçti.
Osman Kavuncu Bulvarı Toyota Kavşağı'nda bulunan yüksek gerilim hattına çıkan bir kişinin intihar edeceği ihbarını alan polis, hemen kentin büyük bir bölümünün enerjisinin verildiği hattın elektriğini kestirdi. Olay yerine giden polis, şahsın iki ay önce aynı yerde BOTAŞ'tan alacağı verilmediği için intihara kalkışan A.O.Ö. olduğunu tespit etti. İtfaiye ekipleri de branda açarak önlem alırken, A.O.Ö. yaklaşık 2 saat ikna edilmeye çalışıldı.
 
"BAKAN YILDIZ GELMEZSE İNMEYECEĞİM"
 
Sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın çözebileceğini söyleyerek kendisi gelmezse inmeyeceğini belirten A.O.Ö.'nün isteği yerine geldi ve Bakan Yıldız'a durum arz edildi. Olayı duyar duymaz kısa sürede olay yerine gelen Yıldız, kendisiyle ilgileneceğini söyleyerek A.O.Ö.'nün aşağı inmesini sağladı. Kaldırıma oturarak A.O.Ö.'nün sorununu dinleyen Yıldız, gerekenin yapılacağını söyledi. A.O.Ö.'ye polis otosuna kadar eşlik eden Yıldız, "Bir intihar girişimi de böylelikle sona erdi" dedi.
 
A.O.Ö. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
"HASTANEDE YATAN YAKINIMI ZİYARETE GİTMİŞTİM"
 
AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, intihar olayına da değindi. Yıldız, "Dün akşam bir yakınımızı ziyaret için Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldim. Burada ziyaretin ardından personelle görüşerek servisleri dolaştım. O sırada elektrikler kesildi. Neden kaynaklandığını sorduğumuzda bir kişinin yüksek gerilim hattına çıktığını söylediler. Onun can güvenliğini sağlamak açısından enerjiyi bilerek kestiklerini belirttiler.
 
Arkadaşımız bizi de yanına istemiş. Devlet Hastanesi'ndeki ziyareti direğin yanına giderek kesmiş olduk. Direğin tepesindeki arkadaşı görünce aşağı inmesini isteyerek konuşmamız gerektiğini söyledim. İtfaiye aracı da onu indirdi. Bir derdi vardı, onu çözmeye çalışıyoruz. Böylece bir intihar girişimi de sonuçsuz kalmış oldu" ifadelerini kullandı.