Antenna 3 bölgesel televizyon kanalında canlı yayınlanan bir program sırasında Prosperi"nin tutuklandığı haberi stüdyoya ulaştı. Bunun üzerine program sunucusu Prosperi ile canlı telefon bağlantısı yapılmasını istedi. Telefon bağlantısı gerçekleştiğinde sunucu, “Prosperini, canlı yayındayız. Pardon ama, şu anda nerdesiniz. Size pek hoş olmayan bir soru sormak zorundayım. Ajanslardan tutuklandığınız haberi geçildi" diye sordu. Prosperini ise “Aman Tanrım. Hala ayaklarım serbest. Burada sakin ve rahatım. Ne diyebilirim ki. Ajanslar hatalı“ dedikten hemen sonra, “S..ktir. Simdi gerçekten kapatmalıyım” diyerek telefonunu kapattı. O sırada emniyet mensuplarının Prosperi"nin yanına gelerek kendisini tutkladığı öğrenildi.

Prosperini"nin toplam 7.5 milyon Euroluk bütçe ayrılan bölge tanıtımı işini 230 bin Euro rüşvet aldığı bir firmaya verilmesini sağladığı gerekçesiyle "rüşvet almak" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla tutuklandığı öğrenildi.

Bakan Prosperini ile birlikte sözkonusu firmanın yanı sıra Lombardia"da bölgesine yayın yapan Odeon TV ve Telereporter televizyon kanallarının da sahibi olan Raimondo Lagostina Bassi de "rüşvet vermek" ve "haksız rekabet yaratmak" suçlamalarıyla tutuklandı. Her ikisinin de Voghera Cezaevi'ne gönderildiği açıklandı.

Lombardia Bölge Valisi Roberto Formigoni, olayın ardından bir açıklamada bulunarak, “Herkes beklemeli. Bugün Prosperini her yerde suçlu ilan edildi. Ama televizyonlar tarafından suçlu ilan edilip, mahkemenin akladığı birçok isim var” diyerek Prosperini"yi destekledi./milliyet