Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde il milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile "Pakistan"a Yardım Kampanyası" başlattı. Okul Müdürlükleri aracılığı ile velilere mektup gönderen Milli Eğitim bakanı Nimet Çubukçu, Pakistan ile Türkiye arasındaki tarihten bu yana devam eden dostluktan söz edip velilerin zor durumda olan bu ülkeye yardım etmesini istedi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasını taşıyan ve velilere hitaben yazılmış mektupta “Kardeş ülke Pakistan"da 02 Ağustos 2010 tarihinde meydana sel felaketinde milyonlarca insan evsiz kalmış ve 2000"in üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. Bunun yanında telafisi çok uzun yıllar sürecek maddi ve manevi kayba sebebiyet veren ve hepimizin yüreğini burkan insanlık dramlarının yaşandığı Pakistan, dost ve kardeş ülkelerin yardımlarını beklemektedir” dedi.
Mektubuna “Tarih boyunca dayanışma dostluk ve kardeşlik duyguları içinde ilişkilerimizi sürdürdüğümüz Pakistan"da bugün binlerce insan barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık gibi pek çok problemle karşı kayradır.” Sözleri ile devam eden bakan Çubukçu, “Dolayısıyla Pakistanlı kardeşlerimize öğrencilerimiz adına yapacağımız yardımlar evsizlere ev, yaralılara ilaç, açlık susuzluk çekenlere gıda olacaktır. Çok köklü bir yardımlaşma ve dayanışma geleneği olan ülkemizde bu kardeş ülkeye il yardım eli uzatan Türkiye olmakla birlikte, felaketin büyüklüğü nedeniyle afetzedelere şefkat elimizi uzatmak ve kardeşlerimizin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olmak bir insanlık borcudur” .ifadelerine yer vererek velilerden kardeş ülke Pakistan"a gönüllülük esasına göre yardımcı olunmasını istedi.
Başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardım zarflarının önce İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonlarında toplanıp, daha sonra Bakanlık aracılığı ile Pakistan"a yardım olarak gönderileceği ifade edildi.