Yenipazar Halk Eğitim Merkezine bağlı olarak faaliyet gösteren ve ilçedeki değişik meslek gruplarından insanlardan oluşan Halk Oyunları ekibi gösterilerde kullanacağı elbiselerine kavuşmanın sevincini yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda bir açılış için Yenipazar"a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"ndan kıyafet isteyen ekip üyeleri kıyafetlerine kavuşmanın sevincini yaşadılar.
Bakanın bu jestinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dursun Ünlü; “Bünyesinde öğretmen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, şoför, muhasebeci, esnaf, belediye personeli ve hemşire gibi değişik meslek grubundan insanları barındıran Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibimiz; bu güne kadar çevredeki tüm festivallere, şenliklere ve törenlere kiralık elbiselerle katıldı. Ekip elemanları bu nedenle bir ara halk oyunlarını bırakmayı bile düşündü. Yenipazarlı efelerimizin imdadına Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu yetişti. Yenipazar"da geçtiğimiz aylarda düzenlenen ağaç dikme töreni sırasında, efeler dertlerini Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu´na anlatmışlar ve bakanımız da yardımcı olacağını söylemişti. Daha sonra bu konuda girişimlere başlandı. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ve Yenipazar Orman İşletme Şefliğinin girişimleri ile yaptırılan elbiseler, Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı Zafer Savcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu, Orman İşletme Şefi Oğuz Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Sarıoğlu ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak benimde hazır bulunduğum törenle, Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkililerine kıyafetler teslim edildi” dedi.
Yedi yıldan beri süregelen bir sorunu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını bu sorunu çözen çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu´na ekibi ve kurumu adına teşekkür ettiğini ifade eden Dursun Ercan, bundan sonra halk oyunları konusunda çıtayı biraz daha yükselttiklerini söyledi. 12 erkek ve 12 bayan olmak üzere toplam 24 kişilik elbiseye kavuşmanın sevincini yaşayan efeler adına teşekkür konuşması yapan efelerden Bircan Denksaran “Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu´na verdiği sözleri yerine getirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok mutlu etti. Artık bundan sonra Yenipazar´da Efe kültürünü geliştirmek bize düşüyor” dedi.
Kendisi de efe kıyafetlerinden giyerek fotoğraf çektiren Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı “Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, 30 Mart 2008 tarihinde ilçemize bağlı Karacaören Köyü hudutları içerisinde Fıstık Çamı Dikim Etkinliğine katılmıştı. Bakanı karşılayan efelerimiz kiralık kıyafetlerle oynamış ve bu durumu Bakan Eroğlu"na ileterek yardım istemişlerdi. Sayın Bakanımız o gün söz verdi ve bu sözünü tuttu. Bu jestinden dolayı Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan da efelere başarı dileklerinde bulunarak, Bakan Eroğlu"na da teşekkür etti.