İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde  yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle terbiye edilmeye çalışıldığını belirterek,  her şeye rağmen ülkenin terörle mücadeleye kesintisiz ve başarıyla devam ettiğini  söyledi.

2 BİN 374 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİDİ 

 İnsansız hava araçlarıyla yapılan aylık uçuşun 2 bin 600 saate  ulaştığını aktaran Soylu, insansız hava araçlarıyla teröristlere nefes  aldırmadıklarını vurguladı.  Soylu, artık Türkiye'nin İHA'sını da ATAK helikopterini de Altay  tankını da kendisinin ürettiğini ifade ederek, kimsenin Türkiye'ye diz  çöktüremeyeceğini dile getirdi.

 Son bir yıl içinde jandarma ve emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlar  neticesinde 2 bin 374 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktaran Soylu, şöyle  devam etti:  "Bin 517 sığınak ve barınak imha edildi. Yurt içi terörist sayısı  yüzde 28 oranında, örgüte katılım ise 2017'nin ilk 8 ayında geçen yılın aynı  dönemine göre yüzde 88 oranında azaldı. Nefesleri tükendi, hiç merak etmeyin.

TELSİZDEN BİLE KONUŞAMIYORLAR...

Bunlar telsiz konuşmalarını çok severlerdi, korkudan telsiz konuşması bile  yapamıyorlar, onun sayısı bile geçen yıla oranla yarı yarıya düştü. Niye? Telsiz  konuşmalarını tespit ediyoruz, kafalarına hemen biniyoruz. Bunlar şunu  düşünüyorlar, diyorlar ki 'Acaba kışın rahat edebilir miyiz? Bir takım  sığınakları yok ettiler ama yapacağımız yeni sığınaklarda acaba kendimizi  kollayabilir, koruyabilir bahara ulaşır mıyız?' Bu kış onlar için kara kış  olacak."

 Son günlerde kime hizmet ettiği anlaşılmayan birtakım siyasilerin  hakkında ileri geri konuştuğu İHA ve SİHA operasyonları sayesinde terör örgütünün  operasyon gruplarının da küçüldüğünü anlatan Soylu, artık teröristlerin 2-3 kişi  gezebildiğini, hareket kabiliyetlerinin sınırlandığını söyledi. Soylu, teröristlerin erzak temininde sorun yaşadığını belirterek,  bunun nedeninin hem inlerine girip müdahale etmeleri hem de havadan takip ederek  yeni sevkiyatlarına imkan vermemeleri olduğunu vurguladı.

 "Belediyeleri ele geçirmişlerdi, oradan kaynak, lojistik ve insan  kaynağı sağlıyorlardı." ifadesini kullanan Soylu, "Belediyeye getiriyorlar ve  belediyeden doğru dağa terörist olmak için gönderiyorlardı. Şimdi belediyeler  lojistik destek, teröre insan kaynağı sağlamıyor. Orada yaşayanlara yol  yapıyorlar, çocuklara hizmet götürüyorlar. Parayı dağa değil, oradaki  insanlarımıza hizmetlere yatırıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

 KENEVİR EKİLİ ALANLARI TARUMAR ETTİK 

 Soylu, terör örgütünün en önemli gelir kaynakları ve elamanlarının  motive aracı olan uyuşturucu ticaretine de çok ciddi darbeler vurduklarına  dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Aldığımız tedbirlerle kaçak kenevir ekim alanı üç kat azalmıştır. Ne  kadar kenevir ektikleri alan varsa bahardan itibaren hepsini tarumar ettik. Bu  yılın 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yakalanan uyuşturucu miktarı yüzde  212, yakalanan hap miktarı da yüzde 195 artmıştır. Uyuşturucuyla büyük bir  mücadele ortaya koyuyoruz."

 Uyuşturucu ile mücadelenin yeterli boyutta olmadığını dile getiren  Soylu, her gün ilgilileri bu konuda uyardıklarını ve uyuşturucu satanlara  teröristle aynı muameleyi yaptıklarını söyledi. Soylu, uyuşturucuyla mücadelede çeşitli tedbirler alındığını, plan ve  programlar yapıldığını ve bunların teker teker uygulandığını aktardı.

  Katılımcıların dikkatini, son günlerde dış politikada yaşananlara  çeken Soylu, "Dış politikada yaşadığımız hiçbir hadiseyi, son dönemde ülke  gündemindeki İHA tartışmalarını, kesinlikle az önce verdiğim rakam ve bilgilerden  bağımsız düşünmeyin. Dışarıda ne pişiyorsa bilin ki içeride ortaya koyduğumuz  adımların rahatsızlığındandır." diye konuştu.

 Soylu, Suriyelilere yönelik son 5-6 aydır birtakım olaylar olduğunu  belirterek, şunları kaydetti:   "İşte mahallelerde birtakım, Suriyelilere karşı hareketler,  saldırılar. Bunları tetkik ettik, durup dururken bu nereden çıkıyor, nasıl oluyor  diye. Bizim milletimiz böyle bir davranış yapmaz. Ufak tefek asayiş olayları olur  ki Suriyelilerin karıştığı asayiş olayları, ülkemizdeki asayiş olaylarının çok  çok altında. Sonra bir taraftan işin ucunu yakaladık. Yakaladığımız yer şurası,  'Biz Suriye'ye yardım edeceğiz' diye özellikle Avrupa'dan, dünyanın başka  yerlerinden fonlarıyla gelen ama içeride casusluk faaliyetleri içerisinde,  beşinci, altıncı, yedinci kod faaliyetleri içerisinde bulunanların sözde sivil  toplum örgütlerini 7-8 ay önce kapattık. Çünkü istedikleri gibi oyun kuruyorlar,  Suriye'ye, bizim sınırlarımıza, Türkiye içerisine el atıyorlardı. Baktık ki  kapattıklarımızın bir bölümü ellerindeki paraların bir bölümünü bu olayların  tahrik edilmesi için el altından oluşturmaya çalışıyorlar, hesapları büyük.  Hesapları, Suriye'ye yardım adı altında ajanlarıyla beraber hakim olacaklar.  Türkiye'yi, 'Suriye'ye yardım ediyoruz' adı altında bir şekilde karıştırmaya  çalışacaklar. Bizim milletimiz büyük bir millettir, bu oyuna gelmez. Mağdura,  mazluma her daim, her zaman sahip çıkan ve sahip çıkmaya devam eden aziz  millettir."

  NE KADAR İZİN VERİLİRSE O KADAR YÜRÜYEBİLEN TÜRKİYE İSTİYORLAR

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Soylu, "Ana  muhalefet lideri yabancı basında Türkiye'yi güvensiz bir ülke olarak göstermeye  çalışsa da asıl gündem onun küçük dünyasından çok daha başkadır. Ne kadar izin  verirlerse o kadar yürüyebilen bir Türkiye istiyorlar. Ne kadar müsaade ederlerse  o kadar yürüyen Türkiye bugün son sürat koşmaktadır ve bu hal Batı'yı ciddi  şekilde rahatsız etmektedir." dedi.

 Soylu, Türkiye'nin zayıflatılmak, istikametinin bozulmak istendiğini  ifade ederek, "Zayıflatamazsınız. Siz bu ülkeyi tanımıyorsunuz, siz bu ülkeyi  bilmiyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu'nu kullandığınız müddetçe de bu ülkede herhangi  bir sonuç da elde edemezsiniz. Onlar gider hep tersine. Milletimiz de hep doğru  ve sırat-ı müstakimden yanadır." diye konuştu.

  HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in kendisi hakkında "suç ve  suçluyu övmekten" suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Soylu, "Deveye sormuşlar  'Boynun neden eğri' diye, demiş ki 'Nerem doğru?' Ya senin neren doğru? Sen  sabahtan akşama kadar PKK ile beraber kol kola bu ülkede canilerle katillerle  berabersin, bu ülkenin bölünmesi, parçalanması için elinizden gelen her şeyi  yapıyorsunuz, ondan sonra da bize suç duyurusunda bulunuyorsunuz." ifadesini  kullandı.