Şırnak'ın İdil ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bilmenizi istiyorum ki eğer bundan sonra bir annenin evladını terör örgütü dağa götürürse, 13 yaşında onu annesinin sevgisinden mahrum bırakırsa burada hepinizin huzurunda söylüyorum İçişleri Bakanlığı bana haram olsun." dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Sadece terörle mücadele etmediklerini belirten Soylu, "Sadece Gabar'da, Cudi'de, Mardin kırsalında, Lice kırsalında mücadele etmiyoruz. Bilmenizi istiyorum. Terör örgütünün bu ülkede oluşturmaya çalıştığı bu olumsuz havayı da ortadan kaldırmak için, baskıyı da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Öbür taraftan DEAŞ ne yapıyorsa, FETÖ ne yapıyorsa burada da terör örgütü milletimin yarına ulaşmasını engelleyebilmek için umudunu kırabilmek için aynısını yapmaktadır." diye konuştu.

Soylu, bölgede vatandaşların rahatlıkla evlerine gitmeleri, rahat yatırım yapmaları için terörü bitireceklerini vurguladı.

"HEPİNİZİN HUZURUNDA SÖYLÜYORUM"

İçişleri Bakanlığı görevine altı aydır geldiğini anımsatan Soylu, görevi boyunca yüreğinin acıdığı olayı şöyle paylaştı:

"Bir anne gelip benim koluma giriyor diyor ki; 'Bakan Bey benim evladımı 13 yaşında aldılar dağa götürdüler. Bakan Bey sen kudretli adamsın, hadi bakalım şu evladımı bir daha dağa göndermeyecek düzeni kur ne olursun' diye söylendi. Bende kız evlat sahibiyim benim de evlatlarım var o ananın o yüzündeki ifadeyi anlayabiliyorum. Artık bizi yoran bu hadiselerden kurtulacağız. Bilmenizi istiyorum ki eğer bundan sonra bir annenin evladını terör örgütü dağa götürürse, 13 yaşında onu annesinin sevgisinden mahrum bırakırsa burada hepinizin huzurunda söylüyorum İçişleri Bakanlığı bana haram olsun."

Güvenlik güçleri ve mülki idare amirleri ile huzurun tesisi için çalıştıklarını ifade eden Soylu, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini aktardı.