"KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi" üyesi bir grup öğrenci, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun katıldığı sempozyumun yapıldığı salona yürümek isterken polis engeliyle karşılaştı. Öğrenciler çevik Kuvvet, sivil polisler ve üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından yaka paça gözaltına alındı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bugün bakanlığı tarafından KTÜ"de düzenlenen Doğu Karadeniz Bölgesi Heyelan ve Taşkınları Sempozyumu"na katıldığını söyledi. Kanuni Kampusu"ndaki Osman Turan Kongre Merkezi"ndeki sempozyum başladıktan sonra, 3 günden bu yana Rektörlük binası önünde "bağış" adı altında toplanan harç paralarını protesto etmek için oturma eylemi düzenleyen öğrenciler Kongre Merkezi"ne yürümek istedi.

Ellerinde "AKP üniversiteden defol" yazılı pankartlar taşıyan ve "Eroğlu üniversiteyi terket" diye slogan atan 25 öğrenci, salona 100 metre kala polis engeliyle karşılaştı. Polis müdürlerinin yürüyüşü sonlandırmaları isteğine olumsuz yanıt veren öğrenciler, polis tarafından önce çembere alındı. Çıkan arbede ardından çevik kuvvet, sivil polisler ve üniversitenin özel güvenlik elemanları tarafından gözaltına alınan öğrenciler polis otobüsüne bindirildi. Bazı öğrenciler yerlerde sürüklendi, yere yatırılan öğrencilerin üzerine görevlilerin ayaklarıyla bastıkları görüldü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi"ndeki Orman Mühendisliği, Jeoloji ve Jeodezi Mühendisliği gibi sempozyumdaki konularla ilgili bölümlere duyurular asılmasına rağmen öğrenciler salona alınmadı. Öğrencilere sempozyumun öğleden sonraki ve yarınki bölümlerini takip edebilecekleri, ancak Bakan Veysel Eroğlu"nun katılacağı sabah bölümünde salona giremeyecekleri bildirildi. Bu kararın Bakan Eroğlu"na karşı protesto olabileceği endişesiyle alındığı belirtildi.