Açılışa AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Bakan Eroğlu, “Köylülerle hasım değil hısım olmak için çalışıyoruz. Geçen yıl altı bin hektar çamfıstığı fidanı diktik, bölgede boş alan bırakmayarak daha fazla dikim yaparak vatandaşın gelirini arttıracağız” dedi.
Eroğlu, Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan"ın projelerine destek verdiğini belirterek, “Orman köylüsünün 2B sorununu da çözeceğiz. Çine Barajı"nın yüzde 90"ı tamamlandı. Buraya gelmeden önce Başbakanımızla görüştüm. Çine barajının bir an önce bitirilmesi için söz aldık. Barajda yaptığımız incelemelerde, yüzde doksanının bittiğini gördük. Bu çiftçimiz için sevindirici bir durum. İnşallah Koçarlı çiftçimizin sulama sorununu da çözerek yılda üç dört defa ürün almalarını sağlayacağız” diye konuştu.
Katılımcılarla birlikte Adnan Menderes Kent Ormanı"nın açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, bir ay içerisinde projesi hazırlanacak olan kent ormanının 6 Haziran 2010 tarihinde bitirilmesi için Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın"dan söz aldı.