Ameliyat sonrasında gayet neşeli ve dinç görülen Faruk Çelik'i Uludağ Sarıalan'da spor kıyafetleri ile gören vatandaşlar da selam verip bir süre sohbet ettiler. Ankara'da geçirdiği bağırsak ameliyatından sonra gündem yoğunluğu sebebiyle ailesinin bulunduğu Bursa'da fazla programlara katılmayan Bakan Faruk Çelik, Uludağ'ın zirvesinde serin bir tatili tercih etti. Uludağ programına korumalarını almayıp sadece çocukları ve yeğenlerini götüren Bakan Çelik, 2. Gelişim Bölgesindeki bir otelde kaldı. Sarıalan'da kalan anne ve babasını da ziyaret eden Bakan Çelik'i bahçede çocuklarıyla gören Bursalılar selam verip sohbet etmeden geçemediler. Faruk Çelik, başındaki şapkasını da çıkarmayarak sportif poz vermeyi tercih etti.

Oğlu Enes Çelik'in otomobilinin direksiyonuna oturup Uludağ yollarında çocukları gezdiren Bakan Faruk Çelik bir taraftan da sivil hayat antrenmanı yaptı. Neşesi ve sağlığı son derece iyi gözüken Çelik'in yeğenlerinin ve kızlarının taleplerini de kırmayarak zaman zaman oyunlarına katılması dikkat çekti.

Sağlığının son derece iyi olduğunu ve kendisini Uludağ'ın 2 bin metre yüksekliğinde köknar ormanlarında çok iyi hissettiğini belirten Faruk Çelik, İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ile sohbet edip Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bir televizyon programı sözü verdi.